Pe 25.1. 18:30 VS.

Länsirannikon kiertue avaa viikon – ”Jengi on latautunut ja valmis”

KooKoo avaa Liigaviikon länsirannikon kiertueella, kun se pelaa ensin tiistaina Raumalla ja heti keskiviikkona Turussa.

Uusi viikko alkaa oranssimustien osalta kahdella vieraspelillä, kun tiistaina KooKoo pelaa Raumalla Lukkoa vastaan ja keskiviikkona Turussa on vastassa TPS. KooKoo lähtee Raumalle jo maanantaina, joten joukkue on tiiviisti yhdessä kolmen päivän ajan.

– Se on tosi hyvä asia, että lähdetään jo tänään. Mennään sinne ajoissa ja käydään syömässä illalla. Samalla saamme olla jengin kanssa yhdessä, niin olemme sitten huomenna valmiita matsiin, KooKoon puolustaja Niko Tuhkanen naulaa.

Joukkue saa tiistain ja keskiviikon aikana vastaan Liigan kärkijengit, kun Lukko majailee sijalla 4 ja TPS puolestaan pitää hallussaan sarjan kakkospaikkaa. KooKoo on kohdannut molemmat joukkueet kertaalleen kotona. Lukko kaatui syyskuun lopussa lukemin 3–2, mutta TPS puolestaan oli lokakuussa vahvempi lukemin 1–4.

– Molemmat olemme kotona kohdanneet, mutta vieraissa ei olla kumpaakaan vastaan käyty. Olemme pelanneet kärkijengiä vastaan pirun hyvin, niin nämä ovat hyviä haasteita meille. Meillä on ollut hyvä meininki viime aikoina ja jengi on latautunut sekä valmis.

Edellisviikko oli KooKoolle haasteellinen, sillä kahdesta kotipelistä jäi käteen vain yksi piste. KalPa haki torstaina voiton Lumon Areenalta lukemin 1–2 ja Kärpät jatkoajan jälkeen 3–4.

KooKoo oli kuitenkin molemmissa otteluissa hyvin mukana ja KalPaa vastaan vain kello lopetti mustaoranssien kirin, kun taas Kärppiä vastaan KooKoo nousi kolmannen erän aikana kahdesti maalin takaa rinnalle ja taisteli pelin lopulta jatkoajalle.

– Kärpät-pelistä olisi pitänyt jäädä enemmän käteen kuin yksi piste. Se oli hyvä peli. Tulimme kaksi kertaa takaa rinnalle, emmekä kumarrelleet yhtään, vaikka oli vähän nimekkäämpi nippu vastassa ja sarjakärki vielä.

Kärppiä vastaan pelatussa ottelussa nähtiin kaksi valmentajan haastoa, joista ensimmäinen kääntyi KooKoota vastaan hylätyksi maaliksi ja toinen puolestaan KooKoon hyväksi, kun hylätty maali hyväksyttiinkin.

– Varsinkin nyt, kun veskarit saavat tulla maalivahdin alueen kärkeen ja ylikin, niin aika usein tulee jotain kontaktia. Tällä hetkellä se on todella epäsuosiollinen niille pelaajille, jotka ovat maskissa, koska siellä väkisin tulee osumia.

– Joku muutos tuohon pitäisi saada. Veskarit ovat kyllä ottaneet säännöstä aika maksimaalisesti hyödyn irti.

Kahdetta sadannetta Liigan runkosarjan otteluaan lähestyvä Tuhkanen aloitti kauden KooKoossa pätkäsopimuksella, joka muutettiin maajoukkuetauolle loppukauden mittaiseksi. Tuhkanen on ottanut paikkansa toisesta pakkiparista yhdysvaltalaispuolustaja Jake Newtonin rinnalta. Runkosarjan 26 ottelussa 29-vuotias puolustaja on kirjauttanut tehot 0+7.

– Hyvältä on oma pelikin maistunut. Olemme pelanneet Jaken kanssa jo aika monta peliä yhdessä. Nyt alkaa jo tuntea ja tietää, että missä toinen kentällä liikkuu. Siinä on hyvä pelata ja kielitaitokin vähän paranee... nimittäin Jakella!

Tiistain pelissä vastaan asettuva Rauman Lukko on koko alkukauden keikkunut Liigan kärkisijoilla. Tällä hetkellä joukkue sivuaa kauden pisintä tappioputkeaan, kun kaksi tappiota on tullut perätysten. Toisin sanoen tiistain pelin jälkeen Lukko on kauden pisimmässä tappioputkessaan, vai mitä?

– Valmennuksen tehtävä on tietysti löytää se Abloy-avain siihen, miten saadaan Lukko auki. No ei, pelasimme niitä vastaan hyvin täällä kotona ja odotan kyllä vauhdikasta ja kovatempoista matsia.

Lukko-pelin jälkeen KooKoo matkaa noin sata kilometriä etelään ja Turkuun, jossa se kohtaa keskiviikkona TPS:n. Tepsin ja KooKoon kohtaaminen on samalla turkulaisten järjestämä Suomi100-juhlaottelu, jollainen pelataan Lumon Areenallakin ensi viikon tiistaina 5. joulukuuta.

– Turussa on varmasti mökki aika täynnä, kun on Suomi 100-matsi ja varsinkin kun KooKoo tulee vieraaksi. Vielä kun meiltä löytyy tuo Anrei "Uma" Hakulinen, niin mökki täyttyy jo aika pitkälti ihan senkin puolesta.

Tähän asti KooKoo on pelannut enimmillään 7532 katsojan edessä marraskuussa 2015 HIFK:ta vastaan.

– Pakka kestää kyllä, vaikka olisi 11 000 katsojaa. Olemme me aika kovissa liemissä marinoitu joukkue. TPS on kyllä ollut meille aika haasteellinen, että sinänsä on hyvä, kun on Lukko ensin ja saadaan siitä hyvä fiilis päälle, kun käymme sieltä nappaamassa voiton. Hyvällä ilmeellä sitten keskiviikkoon.

Seuraavat kotiottelut:

Pe 1.12. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
Ti 5.12. klo 18:30 Suomi100–juhlaottelu KooKoo–SaiPa – osta liput!
Pe 8.12. klo 18:30 KooKoo–Pelicans – osta liput!