Lahti vierailee Kouvolassa

Kouvolan KooKoo ja Lahden Pelicans vääntävät runkosarjan ensimmäisen paikallispelinsä lauantaina Lumon Areenalla.

Perjantaina Jyväskylässä taipunut KooKoo hakee lauantaina kotiyleisön edessä paluuta voittojen tielle. Lumon Areenalla vierailee varmasti sytyttävä Lahden Pelicans!

- Nyt nukutaan yön yli, huomenna on taas uusi päivä ja uusi peli. Tämän illan asioista otetaan varmasti opiksi. Pelicansia vastaan tulee varmasti kova taistelu, KooKoo-päävalmentaja Petri Mattila kommentoi perjantain JYP-tappion jälkimainingeissa.

KooKoo kärsi Jyväskylässä kauden toisen varsinaisen peliajan tappionsa. Viiden ottelun pisteputki tuli päätökseen JYPin 3-0-kotivoiton myötä.

- Meidän pitää ymmärtää se, että pisteiden eteen meidän täytyy olla aivan parhaimmillamme joka ilta. Jokaisen pelaajan vahvuudet pitää saada esiin ja pelata joukkueena yhdessä, Mattila visioi.

- Ei voi sanoa, ettemmekö nytkin pelaisi yhdessä, mutta vielä paremmin voimme tunnistaa mitä olemme tekemässä ja olla samalla sivulla. Tänään oikeita valintoja ei virrannut riittävästi.

Naapurimaakuntien joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa runkosarjan puitteissa. Edellisen kerran joukkueet pelasivat samassa sarjassa I-divisioonassa Pelicansin nousukaudella 1998-99.

Joukkueiden väliltä löytyy runsaasti jännitettä maantieteellisen etäisyyden lisäksi myös historiasta: Pelicansin edeltäjistä Hockey Reipas pudotti KooKoon silloisesta SM-liigasta keväällä 1990.

Kuluvan kauden alkumetreillä KooKoo on kerännyt kahdeksasta ottelusta 12 sarjapistettä. Muun maussa Henri Heinon, Vili Sopasen, Antti Erkinjuntin ja Janne Juvosen loukkaantumisista kärsineen Pelicansin saldo on yhdeksän ottelua ja kahdeksan pistettä.

Pelicansin kultaista kypärää kantaa Marko Pöyhönen. Hyviä tehoja ovat iskeneet myös Juhani Tyrväinen sekä KooKoo-luotsi Mattilalle ja hyökkääjä Anthony Guttigille aiemmilta Mestis-vuosilta tuttu ranskalaishyökkääjä Teddy Da Costa. KooKoossa viime keväänä pyörähtänyt Hannes Björninen on tehnyt Pelicans-paidassa yhdeksässä ottelussa tehot 0+1.

KooKoo pelasi perjantaina ilman Josh Greeniä, Mikko Alikoskea ja Ari Vallinia, joista kapteeni Vallin on varmuudella sivussa myös lauantain kamppailusta.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 3.10. klo 17:00 KooKoo-Pelicans –
osta liput!
La 17.10. klo 17:00 KooKoo-Blues – osta liput!