Lammassaaren merkkipaalu pilalle

KalPa palautti KooKoon 50-vuotisjuhlien jälkeen takaisin maan pinnalle hakemalla tiistaina Lumon Areenalta täydet pisteet 0–3-vierasvoitolla.

KooKoon neljän ottelun mittainen kotivoittoputki tuli toistaiseksi tiensä päähän tiistaina. Kotijoukkue oli vastaantulija energisen vierasjoukkueen KalPan käsittelyssä ja taipui loppulukemin 0–3 (0–0, 0–2, 0–1).

- KalPa oli tänään hyvä ja voitto meni täysin oikeaan osoitteeseen. Meillä ei ollut laskuriemme mukaan viisi–viisi-pelissä yhtään potentiaalista maalipaikkaa, joten ei tässä ollut kahta sanaa kumpi oli tänään parempi joukkue, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kommentoi.

KooKoo juhli lauantaina 50-vuotistaivaltaan ja kruunasi illan 3–0-kotivoittoon TPS:stä. Lukemat säilyivät kahden päivän jälkeen samoina – mutta tällä kertaa vierasjoukkueen eduksi.

- Meillä oli kumi tyhjä. Haastoimme aamulla kovasti joukkuetta, että koetetaan löytää yksilöenergia ja yksilövire kukin omalla tavalla ja pidetään huoli, että juhlien jälkeen olemme valmiina.

- Ensimmäisestä erästä lähtien kuitenkin näki, että tämä päivä menee meiltä ohi. Emme pystyneet kääntää sitä missään vaiheessa. Ohi meni ja olimme huonoja, mutta aurinko nousee meille huomennakin!

KalPa masensi voitollaan KooKoo-hyökkääjä Petri Lammassaaren uran 400. Liiga-matsin ja KooKoo-kapteeni Ari Vallin paluupelin. Vallin palasi ottelussa pitkänä sairauslomalta takaisin kokoonpanoon. Puolustajan edellisestä pelistä ehti vierähtää tasan kaksi kuukautta.

- ”Arska” on iso persoona meidän joukkueessa ja oli totta kai hienoa saada mies takaisin. Kunhan hän pääsee paremmin pelikuntoon, niin tuo meille varmasti kummasti vireyttä.

Tappion myötä KooKoo tippui sarjassa sijalle yhdeksän. Joukkue pelaa seuraavan kerran Lumon Areenalla ensi viikon perjantaina Tapparaa vastaan.

Energiavajetta

KooKoo pääsi otteluun mainiosti sisään, sillä joukkue sai ensimmäisen ylivoiman jo 20 sekunnin kohdalla. Joonas Lyytisen jäähyn aikaisen tilaisuudet jäivät lopulta myös KooKoon illan parhaiksi hetkiksi.

- KalPa antoi alivoimalla hyvin painetta, mutta vähän pirteämpänä päivänä nuo pelaajat olisivat kyllä löytäneet tilan ja pystyneet puhkoa rakoja. Tänään kuuden ylivoiman aikana meillä oli tasan yksi maalintekopaikka, KooKoo-luotsi Mattila hämmästeli.

Hyvästä alusta KooKoon esitys laski tiistaina kuin lehmän häntä. KalPa karkasi isänniltä toisen erän alussa viidessä minuutissa Jesse Mankisen ja Mikael Ruohomaan maaleilla.

- Energiavaje näkyi kaikista räikeimmin meidän kiekollisessa pelaamisessamme. Syötimme niin luokattomasti, että tuollaisella kiekollisella varmuudella ja tekemisellä on mahdotonta hyökätä yhtään ketään vastaan.

- Kun vastassa oli vielä tiiviisti ja työteliäästi puolustava joukkue, niin se kulminoitui entisestään. Näennäistä takaa-ajoa ja kiriä saimme, mutta enemmän sen kautta, että vastustaja nosti jalkaa pois kaasulta.

KalPa sinetöi illan päätöserän toisella minuutilla, kun Jesse Mankinen tälläsi alivoimalla 0–3-maalin.

KooKoo lähenteli vierasjoukkueen maalia koko ottelussa vain 15 maalia kohti suuntautuneen laukauksen verran. KooKoo-veskari Frédéric Cloutier torjui ottelussa 27 kertaa.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Pe 4.12. klo 18:30 KooKoo–Tappara – osta liput!
La 12.12. klo 17:00 KooKoo–HPK – osta liput!