Lapselliset virheet maksoivat

KooKoon pelilliset vaikeudet jatkuivat tiistain kotiottelussa Porin Ässiä vastaan, jonka oranssimusta hävisi 2–5.

KooKoo hakee yhä ensimmäistä voittoaan marraskuun maajoukkuetauon jälkeen. Tiistaina oranssimusta joukkue kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun se kaatui Lumon Areenalla vierailleen Ässien käsittelyssä 2–5 (2–4, 0–0, 0–1).

- Tällä hetkellä kun yksi asia saadaan kuntoon, niin heti kaksi pettää. Yksi reikä saadaan paikattua, niin kaksi vanhaa aukeaa uudelleen, manasi KooKoon päävalmentaja Petri Mattila.

- Keskustelemme huomenna joukkueen kanssa isoilla kirjaimilla, että mikä mättää, miksemme pääse yhtään eteenpäin vaan tuntuu, että käy päinvastoin. Kyllähän me hävisimme tänäänkin täysin lapsellisiin virheisiin ja täysin lapselliseen pelaamiseen.

Ottelu alkoi todellisella hurlumheillä, kun joukkueet latoivat avauserässä yhteensä peräti kuusi maalia toistensa verkkoon.

- Peliä ratkotaan silloin, kun kiekko tippuu ensimmäisen kerran jäähän. Ammattiurheilijan pitää olla sillä hetkellä valmis, mutta tänään me emme olleet. Vastuu siitä on kopissa meillä kaikilla.

KooKoo meni Mikko Lehtosen osumalla 1–0- ja vielä Terry Broadhurstin kaapilla 2–1-johtoon, mutta Pata tuli erän lopulla vajaassa kolmessa minuutissa rinnalle ja kahden maalin karkumatkallekin. Oranssimustien maalilla aloittanut Samu Perhonen jäi ilman tukea. Toiseen erään maalille luisteli joukkueen herättelymielessä Leland Irving.

- Perhonen oli täysin joukkueen uhri tänään. Mäiskimme omaa veskaria turpaan niin huolella, kun vain mäiskiä voi. Hän otti hyviä koppeja ennen kuin maaleja alkoi tulla.

Illan seitsemäs maali syntyi vasta toiseksi viimeisellä minuutilla tyhjään KooKoo-nuottaan.

- Yksi iso teema tänään oli maalinteon tukitoimet ja mielestäni siinä teemassa me onnistuimme. Halusimme saada miestä maalin eteen ja paljon kiekkoja sinne. Sillä sektorilla olimme hyviä, mutta tämä on kuin vuotava vene, jossa vanhat reiät alkoivat vuotaa, pääluotsi Mattila näki.

- Viime pelissä saimme paineen alta avaamisen rakenteen kuntoon, mutta tänään paineen alta avaamisen kautta annoimme vastustajalle neljä maalia. Saimme yhden asian kuntoon, mutta seuraavassa pelissä se jo vuoti.

KooKoo pelaa kuluvalla viikolla vielä kaksi vierasottelua. Joukkue lähtee torstaina matkaan ja vierailee perjantaina Vaasassa sekä lauantaina Oulussa.

- Hiljaisuus ei ole vaihtoehto. Istumme kopissa vaikka torstaihin saakka, jolloin bussi lähtee kahdelta kohti länsirannikkoa. Joukkueen pitää nyt ottaa vastuuta ja kertoa, mitkä asiat heidän mielestään mättävät niin, ettei suoritus pysy kasassa.

Seuraavat kotiottelut:
To 24.11. klo 18:30 KooKoo–TPS – osta liput!
Ke 30.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
La 3.12. klo 17:00 KooKoo–Tappara – osta liput!