Lauantaina kova kotitesti – ”Ammatin hienouksia!”

KooKoo saalisti perjantaina Kuopiosta pisteen ja hakee lauantaina Lumon Areenalta lisää Tapparan kustannuksella.

Oranssimustien viikonlopun agendaan kuuluu molempien viime kauden finalistien kohtaaminen. KooKoo käväisi perjantaina Kuopiossa KalPan vieraana ja lauantaina edessä on kotimatsi Tampereen Tapparaa vastaan.

KooKoon pistesaldo lihoi perjantain matsin myötä yhdellä, kun joukkue kärsi rankkaritappion KalPan kotiluolassa.

Tarjolla oli enemmänkin – mutta myös vähemmän. Vierasjoukkue hallitsi peliä monin paikoin, mutta johtoasema suli päätöserässä jäähyilyyn. KalPa kirmasi päätösminuutilla jo johtoon ja näytti sen myötä marssivan kolmeen pisteeseen, mutta KooKoon tanskalaishyökkääjä Patrick Bjorkstrand tasoitti pelin ajassa 59:55!

- Aikamoinen matsi oli kyllä. Paikoittain olimme erittäin hyviä ja rytmitimme sekä määräsimme pelin kulkua. Olimme tiivis, hyvä jengi. Jostain syystä välillä paketti hajosi, KooKoon luotsi Tuomas Tuokkola kertasi ottelun jälkeen.

- Kaveri tekee ensin ylivoimalla 54 sekuntia ennen loppua, mutta sitten tulemme vielä tasoihin viisi sekuntia ennen loppua. Ne ovat isoja maaleja! Nämä kasvattavat meitä henkisesti aivan älyttömästi.

Kuopion-peli päättyi perjantaina hieman ilta yhdeksän jälkeen. Joukkue kotiutuu palauttelun, tankkauksen ja vajaan 300 kilometrin bussikyydin jäljiltä yön pikkutunneilla.

- Olemme yöllä puoli kahden aikaan takaisin Kouvolassa ja heti huomenna on taas oltava valmiina. Minä tykkään näistä testeistä ja tilanteista, nämä ovat hienoja hetkiä ja ammatin hienouksia!

KooKoon vastus kovenee lauantaina, kun Lumon Areenalle vieraaksi saapuu sarjan suurin ennakkosuosikki ja hallitseva Suomen mestari Tappara. Joukkueen kausi uuden päävalmentajan Jukka Rautakorven alaisuudessa on tosin lähtenyt liikkeelle yskähdellen, sillä ryhmä on sarjassa seitsemäntenä ja vain neljä pistettä KooKoota edellä.

Perjantaina Tappara tosin osoitti jo heräämisen merkkejä ja kaatoi Tampereella kolmen pisteen arvoisesti Oulun Kärpät 2–1. Vielä Kärpät-matsissa joukkueen kultaista kypärää kantoi kouvolalaisille tuttu mies Mikko Lehtonen, mutta lauantaina puolustaja joutuu tyytymään normaalin väriseen päänsuojaan.

Mielenkiintoista on nähdä viilettääkö KooKoossa pari peliä lainalla piipahtanut puolustaja Jere Rouhiainen kirvesrintojen kokoonpanossa.

KooKoo ja Tappara kohtasivat kertaalleen jo syyskuussa. Tuolloin KooKoo taisteli haastavista lähtökohdista huolimatta Tampereella hienosti ja korjasi yhden sarjapisteen talteen 2–1-rankkaritappiolla.

Seuraavat kotiottelut:

La 14.10. klo 18:30 KooKoo–Tappara – osta liput! Huomaa poikkeava alkamisaika
Ti 17.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 21.10. klo 17:00 KooKoo–HIFK – osta liput!