Lehtonen: ”Kotiyleisön tuki on meille tärkeää”

KooKoo jahtaa jo kauden kolmatta kotivoittoa torstaina, kun joukkue isännöi Lumon Areenalla Vaasan Sportia.

Oranssimustien Liiga-kausi on alkanut vaihtelevasti: kotipelit ovat sujuneet mainiosti, mutta vieraissa peli on ollut vähintäänkin tukkoista. Torstaina KooKoo jahtaa Vaasan Sportia vastaan kauden kolmannesta kotipelistä jo kolmatta kotivoittoa.

- Sport tulee varmasti kovaa päälle heti alusta asti, kuten Tomekin (päävalmentaja Valtonen) alaisuudessa aina. He tykkäävät karvata kovaa, eli meidän pitää olla alakerrassa tarkkoina ja reagoida nopeasti, KooKoo-puolustaja Mikko Lehtonen naulaa.

- Tänään täytyy taistella vähintään yhtä kovaa kuin vastustaja. Ja niin aiomme eilisen pettymyksen jälkeen myös tehdä!

Eilisellä pettymyksellä Lehtonen viittaa keskiviikkoiseen Tampereen-vierailuun, joka päättyi 5–3-tappioon Ilvestä vastaan. Hakametsässä KooKoo pelasi hyvän avauserän, mutta kaksi seuraavaa olivat huonoja.

- Saimme hyvän startin peliin, mutta toiset erät ovat olleet meille vaikeita ja niin kävi eilenkin. Kaveri sai heti alkuun pari maalia, emmekä enää kyenneet sieltä nousemaan. Onneksi tänään on heti uusi päivä ja uudet kujeet.

Kauden kolmesta vieraspelistä KooKoon pistetili ei ole vielä karttunut, mutta Lumon Areenalla oranssimustien lentokeli on ollut täysin päinvastaista. Viime kaudella paljon päänvaivaa aiheuttaneet SaiPa ja HIFK kaatuivat kummatkin Kouvolassa: SaiPa kotiavauksessa 3–2 ja viimeisimpänä HIFK:n jatkoaikatrillerissä 2–1.

- Totta kai kotiyleisön tuki on meille tärkeää ja se on auttanut kotipeleissä paljon, mutta ei koti- ja vieraspelien esitys saisi erota mitenkään. Samaa lätkää pelataan oltiinpa sitten Kouvolassa, Tampereella, Turussa tai missä tahansa.

- Hyvällä pelillä voitamme tässä sarjassa kenet tahansa missä tahansa. En tiedä, olemmeko nyt vain itse tehneet itsellemme vähän turhan ison numeron koti- ja vieraspelaamisesta.

Seuraavat kotiottelut:
To 29.9. klo 18:30 KooKoo–Sport – osta liput!
Pe 14.10. klo 18:30 KooKoo–HPK – osta liput!
Ke 19.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!