Pe 25.1. 18:30 VS.

Leiriviikolle Porista hyvä lopetus

KooKoon leiriviikko päättyi pitkän kaavan kautta tulleeseen voittoon Porin Ässistä.

Kuluvan viikon Kuortaneen Urheiluopistolla leireillyt KooKoo pelasi torstaina viikon toisen ottelunsa tällä kertaa Porin Ässien vieraana. Oranssimustien kahden maalin johto kirposi ottelun lopussa, mutta joukkue juhli lopulta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

- Iso petraus eilisestä. Saimme paljon lisää energiaa ja tunnetta, minkä myötä pelikin parani huomattavasti, KooKoo-valmentaja Simo Mälkiä tuumasi.

KooKoo hävisi keskiviikkona suurinumeroisesti Vaasan Sportille, mutta torstaina joukkueen esitys oli toista maata joka osa-alueella. Avain tähän oli peli-ilmeen huomattava parantuminen.

- Jääkiekkopeli on sellainen, että kun olet terävämpi ja kamppailet paremmin yksi-vastaan-yksi-tilanteet, niin kaikki muukin tekeminen paranee.

Hyökkääjä Miikka Pitkänen vei vieraat 1–0-johtoon toisessa erässä Anrei Hakulisen terävän alustuksen jälkeen. Pitkänen onnistui maalinteossa myös keskiviikkona Vaasassa. Vieraiden toisen maalin iski päätöserän puolivälissä Mikko Virtanen, joka osui Tomi Leivon ja Eero Savilahden esityöstä.

Ässät puski viimeisillä minuuteilla väkisin tasoihin Niklas Appelgrenin ja Juho Tommilan maaleilla. Tommilan 2–2-tasoitus syntyi viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia.

- Emme pelanneet loppua muuten huonosti, mutta ilman maalivahtia pelattu tilanne olisi pitänyt klaarata. Viivasta tuli laukaus läpi, mitä ei olisi saanut tapahtua. Se kiekko olisi pitänyt syödä.

Maalittoman jatkoajan jälkeen ratkaisu haettiin maraton-rangaistuslaukauskilpailusta. Vasta kuudennessa parissa Patrick Bjorkstrand ratkaisi voiton vierasjoukkueelle. KooKoo-maalilla Samu Perhonen oli vahva sekä peliajalla että rangaistuslaukauksilla.

Matsi huipensi KooKoon kovan Kuortaneen-leirin. Kahden kovan harjoituspäivän päälle joukkue pelasi ottelut Vaasassa ja Porissa, eli bussissa istumistakin kertyi rutkasti.

- Siihenkin nähden oli hyvä suoritus, miten jaksoimme painaa tänään. Mentaalienergia oli alusta asti tapissa tänään, Mälkiä kehui.

- Tämä on ollut meille tärkeä viikko. Olemme saaneet olla yhdessä yötä päivää ja päässeet tutustumaan toisiimme. Meillä on paljon äijiä, jotka ovat mukana vasta toista viikkoa. Päivä päivältä ilmapiiri alkaa olla avoimempi ja kaikki alkavat uskaltaa heittäytyä ja osallistua. Sitä me tältä leiriltä haimme ja sitä me saimme.

KooKoo pelaa seuraavan ottelunsa tiistaina Kotkan Ilona Areenalla, jonne saapuu vieraaksi Hämeenlinnan Pallokerho. Osta lippu ennakkoon KooKoon toimistolta tai lähde KKP:n fanimatkalle!