Liiga-kausi auki pisteellä!

KooKoo avasi historiallisen Liiga-kauden perjantaina Lappeenrannassa 4-3-rankkaritappiolla. Joukkue sai kotiin tuomiseksi yhden sarjapisteen.

KooKoo sai pistetilinsä auki heti uuden Liiga-kauden ensimmäisessä ottelussa. Huikea sarja-avaus päättyi Lappeenrannassa niukasti SaiPan eduksi VL-kisan jälkeen maalein 4-3 (0-1, 2-2, 1-0, 0-0).

Loppuunmyydyn Kisapuiston jäähallin tunnelma oli ajoittain jopa infernaalinen. Molempien joukkueiden kannatusjoukot pitivät meiningin katossa.

- Ensimmäiseksi pitää sanoa kiitos katsomolle. Molempien fanit pitivät huikeaa meininkiä, välillä meinasi olla vaikeuksia saada ääntä pelaajille kuuluviin, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila ihasteli.

- Tämä lupaa hyvää. Pelaamme totta kai voitoista ja pisteistä, mutta toinen iso asia on se, että meidän pitää esittää jotain sellaista, mitä ihmiset haluavat tulla paikanpäälle.

KooKoo-kannattajien ohella myös oranssimusta joukkue sai päävalmentajalta kehut osakseen. Pistetili tärähti jo komeasti auki, eikä ensimmäinen voittokaan kaukana ollut.

- Olen tosi tyytyväinen oman joukkueen peliin. Pelasimme tosi hyvän pelin tänään; olimme sitkeitä ja pysyimme hyvin ennalta rakennetussa pelisuunnitelmassa. Onnistuimme tekemään kotijoukkueelle nihkeän ja tiukan illan, Mattila tuumi.

Lehtosen laikka avasi

KooKoon uuden Liiga-tulemisen avausmaali syntyi vain reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun puolustaja Mikko Lehtonen tinttasi ylivoimalla siniviivasta sydämensä kyllyydestä. Liiga-kauden ensimmäisen täysosuman alustivat Matt Watkins ja Anthony Guttig.

Maali merkittiin ensin maalinedustalla pyörineelle Jan-Mikael Juutilaiselle, mutta vaihdettiin nopeasti oikealle miehelle.

- Oli vapauttavaa onnistua! Näin heti, että ei Juutilainen siihen osunut, mutta pääasia, että upposi. Olen hakannut treenipeleissä päätä seinään, ei ole osunut vaikka olisi ollut paikkoja. Maali teki todella hyvää ja varmaan se näkyi vähän tuuletuksestakin, Lehtonen tunnelmoi.

KooKoolle osuivat ottelussa ylivoimalla myös Petri Lammassaari toisen erän alussa ja Jarkko Malinen lopussa. Malinen ja Ryan O’Connor syöttivät Lammassaaren maalin, Josh Green ja Toni Hyvärinen puolestaan Malisen osuman.

SaiPa tuli erän puolivälissä 2-0-tilanteesta tasoihin vain 20 sysimustassa sekunnissa ja päätöserässä ylivoimalla 3-3-lukemiin.

Ensimmäinen virallinen ”kolmella kolmea vastaan”–jatkoaika osoitti heti hyviä puoliaan: päästä päähän mentiin todella vauhdikkaasti ja paikkoja oli puolin toisin. Silti ratkaisu saatiin lopulta vasta voittolaukauskisassa, jossa David McIntyrestä tuli SaiPan sankari.

- Pelit tulevat jatkossa varmasti useimmiten ratkeamaan jatkoajalla. Ei ehditty kauaa pelata, kun kiekko jo pyöri meidän maaliviivalla, ja pääsimme myös itse kokeilemaan. Pidän itse enemmän siitä, jos ratkaisu tulee pelaamalla eikä vasta rankkarikisassa.

Joukkueet jatkavat välienselvittelyään heti lauantaina Kouvolan Lumon Areenalla!

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 12.9. klo 17:00 KooKoo-SaiPa – osta liput
!
Ke 16.9. klo 18:30 KooKoo-HPK – osta liput!