Louhivaara palaa Lumon Areenalle

Taklaava mestarisuosikki JYP vierailee perjantaina Kouvolassa mukanaan muun muassa ex-KooKoo Ossi Louhivaara.

KooKoo lähtee viikon ensimmäiseen koetukseensa tuorein mielin ja jaloin. Torstaina KooKoo vietti erilaista valmistautumispäivää, kun joukkue siivosi ja sisusti jäätreenin jälkeen pukukoppia uuteen uskoon.

- Tänään on ollut hyvä, mielenkiintoinen ja erilainen päivä. Harjoituspelin hävinneet pääsivät siivoushommiin, eli minähän en siihen tietenkään joutunut, hyökkääjä Eero Savilahti virnisti.

Perjantain kotimatsi JYPiä vastaan on oranssimustille viikon ensimmäinen koetus. Vastustaja JYP pelasi jo keskiviikkona Vaasan Sportia vastaan kotiottelun, jonka se hävisi lopulta jatkoajalla.

- Uskon, että pelaamattomuus tällä viikolla on meille pieni etu. JYP on hyvin luisteleva jengi, joten etenkin heitä vastaan on hyvä päästä haastamaan tuoreella jalalla. Olemme käyttäneet alkuviikon järkevästi.

- JYP taklaa paljon ja toimittaa kiekkoa syvään, minkä kautta he yrittävät saada maalipaikkoja. Meidän pitää päästä paineen alta vaan nopeasti pois, niin meille aukeaa ylivoimahyökkäyksiä ja sitä kautta paikkoja. Omissa ei parane kiekkoa menetellä tai edes yrittää sitä pitää, vaan lähteä vaan nopeasti ylöspäin.

- Jyväskyläläiset ovat mukavia ihmisiä! Laita se sinne, huikkasi Juha-Pekka Haataja väliin.

JYP lähti kauteen yhtenä suurimmista mestarisuosikeista, mutta sen alkukausi on sujunut KooKoon tavoin vaisusti ennakko-odotuksiin nähden. KooKoo on sarjassa sijalla 15 ja jYP juuri pudotuspeliviivan päällä kymmenentenä.

Jyväskyläläisryhmä vahvistui täksi kaudeksi muun muassa paluumuuttajilla Juha-Pekka Hytösellä ja Ossi Louhivaaralla. Kotkalaislähtöinen Louhivaara on KooKoollekin tuttu mies kausilta 2002–03 ja 2003–04, jolloin Titaaneiden kasvatti luuti oranssimustissa Mestistä.

KooKoo pelasi edellisviikolla kolme ottelua, joista matkaan tarttui hyvistä otteista huolimatta vain yksi piste. Kotiottelussa KalPaa vastaan Savilahti vastasi KooKoon ainoasta osumasta. Muutenkin vauhtilaiturin peliesitykset ovat olleet viime viikkoina pirteitä.

- Olen saanut parissa viikossa enemmän maalipaikkoja kuin alkukaudella yhteensä, mikä näkyy positiivisesti muussakin pelissä. Vielä kun laittasi paikoista kiekon reppuun, niin auttaisi joukkuetta vielä enemmän.

Savilahti oli KooKoon uudelle päävalmentajalle Tuomas Tuokkolalle entuudestaan tuttumies kaksikon Ilves-kausilta.

- Tietyt pelilliset jutut olivat minulle ennestään tuttuja, eli samoja, joita teimme jo Tampereella. Helpottaa totta kai, kun kaikki ei ole uutta, niin ei tarvitse miettiä niin paljon, vaan pelaaminen tulee aika hyvin selkäytimestä, Savilahti luonnehti.

- Olen sen myötä uskaltanut enemmän haastaa ja ajaa sen kautta maalille.

Seuraavat kotiottelut:
Pe 9.12. klo 18:30 KooKoo–JYP – osta liput!
Ke 14.12. klo 18:30 Pehmolelupeli: KooKoo–Lukko – osta liput!
Ma 26.12. klo 17:00 Perhepeli: KooKoo–JYP – osta liput!