Pe 25.1. 18:30 VS.

Lukko meni menojaan Raumalla

KooKoolle ei jäänyt tiistain ottelusta jälkipolville kerrottavaa, kun Lukko oli tyly isäntä Rauman Äijänsuolla.

KooKoon alku oli räväkkä, mutta sen jälkeen kentällä hallitsi vain yksi joukkue, Rauman Lukko. Kotijoukkue oli maalipaikoissaan erittäin tehokas ja nappasi kolme pistettä lukemin 6–1 (3–1, 2–0, 1–0).

– Näytimme, että pystymme kyllä pelaamaan, jos vain haluamme, mutta nyt meidän pitää ymmärtää se, että 50% läsnäolo ei riitä, KooKoo-valmentaja Lovro Bajc kommentoi.

KooKoo aloitti todella sähäkästi, sillä kiekko löytyi Lukon maalista vain 54 sekunnin pelaamisen jälkeen. Puolustaja Miro Keskitalo heitti viivasta kiekon maalille ja Malte Strömwall ohjasi sen ohi ranskalaisveskari Sebastian Ylösen.

Nopean avausosuman jälkeen Lukko meni kuitenkin menojaan. Kotijoukkue loi useita vaarallisia tekopaikkoja ja muutama minuutti KooKoon maalin jälkeen Valentin Claireauxin maalin myötä Lukko kuittasi mustapaitojen johto-osuman.

Erän puolivälin tienoilla Lukko siirtyi johtoon Janne Keräsen maalilla ja muutama minuutti tästä Toni Koivisto siirsi keltapaidat jo kahden maalin karkumatkalle.

– Emme olleet lainkaan valmiita pelaamaan ensimmäisessä erässä. Saimme heti alkuun maalin, mutta sen jälkeen lopetimme pelaamisen ja aloimme vain katsella, mitä he tekevät.

– Emme tehneet niitä asioita, mitä olimme ennen ottelua sopineet. Emme pystyneet katkaisemaan sitä kierretä koko erän aikana.

KooKoon peliä hankaloitti sairastuneen ykkössentteri Michael Keräsen tippuminen pois kokoonpanosta ennen ottelua. Puolustaja Jyri Niemi pelasi vain kaksi vaihtoa kunnes käteen tullut kiekko päätti pakin pelin.

– Ei sillä ollut mitään vaikutusta. Tottakai hän [Keränen] on meille tärkeä pelaaja, mutta meillä oli silti muita jätkiä kokoonpanossa. Emme voi mennä sen taakse, että meiltä oli näin ja näin monta pelaajaa pois.

Toiseen erään KooKoon esitys parani pelillisesti, muttei tuloksellisesti. Avauserässä Lukko dominoi laukauksia 29–10, mutta toisessa erässä KooKoo 25–10. Kolmannessakin erässä laukaukset olivat KooKoon eduksi 18–10.

Lukko juhli tulostaululla ja teki toisessa erässä kaksi maalia lisää, joten kolmoserään lähdettiin 5–1-lukemista.

– Erätauolla meillä oli opetusvideohetki ja sen jälkeen aloimme pelata paremmin, mutta emme pystyneet realisoimaan maalipaikkoja. Laukaisumäärätkin kertovat siitä.

– Hallitsimme kiekkoa ja pyöritimme peliä hyökkäyspäässä, mutta omassa päässä työ jäi tekemättä. Tuntui, että vain oletimme saavamme kiekon omassa päässä nopeasti takaisin ja pääsevämme takaisin hyökkäyspäähän, mutta ei se niin mene. Työ täytyy tehdä.

Päätöserässä KooKoon kiri jäi vaisuksi, kun laukaukset paukkuivat kaukaa kohti Lukko-maalia. KooKoo sai muutamia pidempiä hyökkäyksiä Lukon alueella ja mustaoranssit pääsivät kertaalleen myös ylivoimalle, mutta ylivoima oli Raumalla tehotonta.

KooKoolle erän aikana vihellettiin kaksi rangaistusta ja yksi Lukon rangaistuslaukaukseen johtanut rike. Ensimmäisen alivoiman ja rangaistuslaukauksen KooKoo kesti, mutta viimeisellä minuutilla Lukko tyylitteli illan kuudennen maalinsa.

– Nyt suuntaamme kohti Poria ja bussi lähtee hotellilta jäähallille kello 9. Torstaina onkin vuorossa kova matsi Ässiä vastaan.

Seuraavat kotiottelut:

La 20.1. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!
La 27.1. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Ti 30.1. klo 18:30 KooKoo–HIFK – osta liput!