Pe 25.1. 18:30 VS.

Lukko nurin – taistelu jatkuu torstaina!

KooKoo piti pudotuspelihaaveensa visusti elossa kukistamalla Rauman Lukon tiistaina 2–1. Unelman jahtaaminen jatkuu torstaina niinikään Lumon Areenan kotikaukalossa.

Jo tovin tärkeitä pelejä pelannut KooKoo jatkoi playoffs-unelmansa jahtaamista tiistaina kotijäällään. Hurmioituneen kymenlaaksolaisyleisön edessä KooKoo venyi kuin venyikin voittoon: Rauman Lukko kaatui Lumon Areenalla 2–1 (2–0, 0–1, 0–0)!

Voitto palautti KooKoon aivan pudotuspeliviivan tuntumaan yhdenneksitoista. Viivan yläpuolella oleva Vaasan Sport on kahden sarjapisteen päässä. Joukkue jatkaa urakointiaan Lumon Areenalla heti torstaina, jolloin vastustajaksi saapuu 12. majaileva Porin Ässät.

- Taas kerran joukkueelta hieno taisteluvoitto! Tämä oli meille jo vähän kuolemanpeli, mutta voitolla maalasimme torstain matsista taas uuden tällaisen mahdollisuuden, KooKoon pääluotsi Petri Mattila kommentoi.

- Me olemme pelanneet omia playoffejamme jo hetken aikaa. Aurinko paistaa, räystäiltä tippuu vettä ja peleissä on oma huumansa.

KooKoon illan molemmista maaleista vastasi härkähyökkääjä Josh Green, joka nosti kauden maalimääränsä jo 19 uuniin.

- En usein aisti joukkuetta ennen peliä, mutta tänään sanoin muulle valmennukselle, että nyt tuntuu siltä, että kopissa on jotain meneillään. Oli omanlainen pöhinä ja energia kasassa. Sen takia olo pelin suhteen oli luottavainen, päävalmentaja Mattila kertoi.

Green vastasi maaleista

KooKoo avasi ottelun vahvasti vyöryttäen laidoilta jatkuvasti hyviä hyökkäyksiä kohti Lukko-maalia. Kanadalaiskonkari Josh Green maalasi isännille 4. ja 11. peliminuutilla ensin Oscar Eklundin sekä Juha-Pekka Haatajan ja sitten Julius Nyqvistin sekä Haatajan esityöstä.

Nyqvist palasi KooKoon kokoonpanoon kuuden viikon huilin jälkeen ja pääsi heti pisteille.

- Sanoin pelin jälkeen pelaajille, että kerrankin valmentaja oli oikeassa. Pohdimme valmennuksen kanssa, että miltä tämä joukkue meidän silmiimme näyttää ja kerroimme sen aamulla joukkueelle. Väittäisin, että kaukalossa oli taas juuri sen näköinen joukkue.

Toisen erän näkyvin hahmo oli Lukko-hyökkääjä Aaron Gagnon, joka istui ensin 2+2 minuuttia jäähyllä, mutta sieltä vapauduttuaan iski 2–1-kavennuksen.

- Hyvä lähtö peliin ja kaksi tärkeää onnistumista, jotka vapauttivat meidän pelaamista. Siitä eteenpäin peli oli tasaista vääntöä ja sitkeää puolustamista. Olemme kehittyneet kauden aikana monessa asiassa ja tänäänkin pystyimme ilman isompia paniikkeja pelaamaan johtoasemassa pitkän pätkän, luotsi kehui.

Lukko haki päätöserässä tasoitusta pitkään ilman maalivahtiakin, mutta kotiyleisön tuella KooKoo kesti. Juha Järvenpää torjui isäntien maalilla 29 kertaa.

RUNKOSARJAN JÄLJELLÄ OLEVAT KOTIOTTELUT:
To 3.3. klo 18:30 KooKoo–Ässät –
osta liput!