Lukko passitti KooKoon maaleitta joulutauolle

Viikon mittainen joulutauko tulee oranssimustille hyvään paikkaan.

Tiistai-illan taisto ei KooKoolle ilon aiheita tarjonnut. Viimeinen koetus ennen viikon mittaista joulutaukoa päättyi vierasjoukkue Rauman Lukon juhliin lukemin 0–4 (0–1, 0–1, 0–2).

– Kaikki haluaa ja laittaa kaiken peliin, mutta peli menee tällä hetkellä väkisin puskemiseksi. Kyllä tuo jengi välittää ja haluaa voittaa, mutta siellä on tukoksia, emmekä saa kaikkea itsestämme irti, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola summasi.

Vierailija määräsi kaukalotapahtumien tahtia alusta alkaen. KooKoo sai avauserässä pari maalipaikkaa, mutta suurimman osan ajasta kiekossa olivat Lukko-pelaajat. Erän puolivälissä KooKoo pääsi yrittämään avausmaalia ylivoimalla, josta ensimmäinen minuutti sujuikin mallikkaasti. Toinen minuutti olikin vaikeampi, eikä maalia syntynyt.

Pian KooKoon ylivoiman jälkeen Lukko iski ottelun avausmaalin. Joakim Hillding katkaisi KooKoo-pakin nousun ja syötti Heikki Liedeksen ylivoimahyökkäykseen, josta Liedes napautti illan ensimmäisensä.

– Kyllä me tänään kaikkemme kaukaloon laitoimme. Parhaimpaan emme tällä hetkellä pääse. Ensimmäisessä kahdessa erässä emme montaa maalipaikkaa luoneet. Kova homma meillä on tällä hetkellä edessä, Tuokkola linjasi.

– Paljon muuttuvia tekijöitä ollut matkan varrella, mutta matka jatkuu. Ei tässä auta päätä pensaaseen laittaa.

Toisessa erässä tilastomerkintöjä oli saman verran kuin ensimmäisessäkin. Lukolle yksi jäähy sekä maali. Valentin Claireaux pääsi yllättämään ottelun puolivälin krouvilla kovassa maskissa olleen Juha Järvenpään.

KooKoo pääsi pelaamaan erän loppuun ylivoimaa, joka jatkui kolmanteen erään kymmenen sekunnin verran. Kolmannen erän alku ei mennyt kuitenkaan suunnitellusti, sillä Liedes karkasi avaussekunneilla läpiajoon ja iski illan toisen maalinsa.

Kotijoukkueen kokoonpanosta oli sivussa lähes tukku pelaajia, mikä avasi näyttöpaikkoja omille nuorille, esimerkiksi Niki Koskiselle ja Peetro Seppälälle, jotka pelasivat kumpainenkin uransa toiset Liiga-pelit.

– Nuoret olivat raikkaalla jalalla. Rehellisesti jos ajatellaan, niin meillä on kymmenen jätkää pois ja vaikka Miihkali Teppo oli hyvä paikkaaja, niin kyllähän tuosta pelaamisesta silti sellainen väkinäisyys ja epävarmuus paistaa. Kun pelaajia puuttuu, niin pelistä puuttuu viisikon rytmi.

Mustaoranssit saivat pian maalin jälkeen kiekon Kaapo Kähkösen selän taakse, mutta käsittämättömällä tavalla maali hylättiin maalivahdin häirintänä Pekka Virran haaston jälkeen. Tuokkola ei kommentoinut tilannetta, mutta miehen kasvoilta pystyi lukemaan ajatukset – maalin hylkäys kun ei ollut KooKoolle kauden ensimmäinen.

Hylätyn maalin jälkeen peli meni enemmän ja vähemmän pelailuksi, vaikka KooKoo sinnikkäästi yrittikin kuparisen rikkomista. Tuokkola veti maalivahdin pois ylivoimalla, kun pelikellossa oli vielä seitsemän minuuttia jäljellä. Pitkään kotijoukkue peliä hallitsikin, kunnes Liedes karkasi kiekon kanssa puolittain läpi ja viimeisteli hattutemppunsa.

Liedeksen kolmen ja Claireauxin yhden maalin johdosta Lukko nappasi voiton lukemin 0–4.

– Olemme kaksi kertaa Lukon voittaneet ja haastaneet niissä luistelulla, mutta emme tänään pärjänneet edes luistimella. Emme me väsyneitä olleet, mutta epävarmuus on selätettävä ja keskityttävä vahvuuksiimme. Niitä ovat rohkeus ja itsensä likoon laittaminen.

– Kokonaisuus heijastuu hyökkäyspelaamisessa ja maalipaikkojen määrässä, joka tietysti näkyy maaleissa. Muutamasta maalipaikasta onnistumisprosentin täytyy olla kova suhteessa esimerkiksi siihen, mitä se Lukolla oli tänään.

– Varmasti pelaajien puuttuminenkin näkyy maalittomuutena, mutta olemme kuitenkin tulleet parhaimmillamme neljän viisikon voimin ja saaneet maalipaikkoja. Nyt hyökkäyspelaaminen jää piippuun, emmekä tule hyökkäyksiin yhtenäisesti. 

Seuraavat kotiottelut:

To 28.12. klo 18:30 Perhepeli: KooKoo–TPS – osta liput! 
Ke 3.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!