Pe 25.1. 18:30 VS.

Lukko vahvempi kesän kotiavauksessa

KooKoo ja jääkiekko palasivat Lumon Areenalle keskiviikkona, jolloin kotijoukkue isännöi harjoitusottelussa Rauman Lukkoa. Vierailija vei voiton 2–4-lukemin.

Keväällä koripallotunnelmasta nauttinut Lumon Areena muuntautui keskiviikkona jälleen todenteolla jääkiekkonäyttämöksi. Rauman Lukko oli areenan kesäavauksessa KooKoota etevämpi maalein 2–4 (1–1, 0–1, 1–2).

- Pelissä oli harjoituspelille tyypillisesti paljon hyviä sekä huonoja hetkiä. Niihin huonoihin hetkiin hävisimme tänään, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila tuumasi matsin jälkeen.

KooKoon startti otteluun oli vaikea, sillä Lukko meni johtoon avauserän puolivälissä ja KooKoo-veskari Juha Järvenpää loukkaantui samassa tilanteessa. Loppuottelun maalilla torjui oranssimustien oma kasvatti Tomi Rautio.

Kotijoukkue tuli Terry Broadhurstin kesän toisella osumalla tasoihin vielä ensimmäisessä erässä, mutta Lukko kirmasi toisen erän yhdellä ja päätöserän alussa tulleella toisella maalilla jo 1–3-johtoon.

- Meille tuli muutama puolustuslapsus, joista annoimme pari maalia liian helposti. Varsinkin toinen erä oli raskas, sillä 15 minuuttia pelasimme vahvasti eikä omassa päässä ollut mitään hätää, mutta sitten menetimme kiekon kahdesti hyökkäyssinisellä ja viimeinen vitonen oli Lukon.

- Lopun ”kruunasi” vieraiden 1–2-maali, joka oli luonnollisesti heille tosi tärkeä. Hyvä erä vesittyi, emmekä saaneet mitään muuta kuin nenillemme.

KooKoo tuli puolustaja Ryan O’Connorin sivalluksella vielä ilman veskaria maalin päähän minuuttia ennen peliajan päättymistä, mutta Lukko niittasi seuraavasta tilanteesta tyhjään rysään loppulukemat 2–4.

Lukko-matsi oli viime viikonlopun ensimmäisissä harjoitusotteluissa Pelicansin kukistaneelle ja jatkoajalla SaiPalle taipuneelle KooKoolle hyvä testi.

- Lukko oli hyvä joukkue tänään, he pelasivat tosi energistä ja aggressiivista peliä. Peli oli erilainen kuin viikonloput matsit Imatralla, Mattila näki.

- Yksi meidän iso teema oli olla maalin edessä sota-alueella vahvempi kuin vastustaja, mutta Lukko vei sen tänään. He olivat nälkäisempiä. Saimme uuden riman ja vaatimustason, jolle meidänkin on päästävä.

Tappion ja Järvenpään loukkaantumisen takaa matsista löytyi myös positiivisia asioita.

- Isossa kuvassa jos miettii positiivisia asioita, niin tämä oli kolmas peli emmekä ole vielä päästäneet yhtään alivoimamaalia. Lopussa jätkät taistelivat hienosti viidellä kolmea vastaankin yli minuutin. Sillä saralla olemme ottaneet hyviä askeleita, ja jatkaneet siitä, mihin viime keväänä jäimme.

KooKoo jatkaa kesän uurastuksiaan ensi viikon perjantaina HPK:ta vastaan. Matsi pelataan Lumon Areenalla. Tervetuloa!