Luotettavuus koetuksella Hakametsässä

KooKoo oli tiistaina Tapparaa vastaan hyvin pelissä mukana, mutta kärsi luotettavuusongelmista. Kotijoukkue vei kaikki sarjapisteet.

Oranssimustien tiistainen vierailu sinioranssin Tampereen Tapparan luo ei lihottanut kouvolalaisten pistepussia. Tappara oli Hakametsässä tyly isäntä ja vei sarjapisteet voittamalla pelin 4–1 (1–0, 2–1, 1–0).

- Peli on mennyt eteenpäin, mutta luotettavuus on ongelma. Meidän täytyy ymmärtää, että jokaisella pienelläkin asialla on merkitys pelille. Omasta lavasta aiheutuvat vastustajan paikat pitää pystyä kitkemään nopeasti pelistä pois, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila linjasi.

Tappara-veskari Teemu Lassila joutui venymään ottleussa kiekon tielle 26 kertaa. KooKoon maalivahti Leland Irvingille kirjattiin 22 torjuntaa.

Avauserässä nähtiin illan parasta KooKoota, mutta erän ainoasta maalista vastasi ylivoimalla Tappara. KooKoolle tarjottiin lentävää lähtöä, mutta Juha-Pekka Haatajan kaataminen kolmannella minuutilla puolittaisesta läpiajosta ei tuonut rankkaria, vaan vain ylivoiman, joka ei tuonut tulosta.

- Tarkoitus oli lähteä peliin röyhkeästi ja reippaasti, eikä nöyristellen. Siinä mielestäni onnistuimmekin, Mattila summasi vahvaa, mutta tuloksen kannalta karvasta avauserää.

Kotijoukkue karkasi toisen erän alkajaisiksi jo 3–0-johtoon, kun se osui peräkkäisissä vaihdoissa vain 56 sekunnin sisään.

- Meille tulee peleihin liikaa mustia hetkiä. Itsellämme on liian iso osuus vastustajan maaleihin. Tänäänkin toinen ja kolmas maali lähtivät ihan meidän omasta pelaamisesta.

- Luotettavuutta meidän pitää pystyä kehittämään ja ylläpitämään. Viime viikolla olimme sen suhteen parempia. Pelihän oli muuten hyvin tasainen ja meidänkin kannalta oli hyviä hetkiä, mutta onhan selvä, että jos omasta mailasta annat kaverille kahden maalin johdon vieraskentällä, niin matkasta tulee raskas.

Sentteri Jan-Mikael Juutilaisen hyvää ylänurkkasijoitusta ja sen tuomaa 3–1-kavennusta lähemmäs KooKoo ei enää päässyt. Maali oli Juutilaiselle kauden toinen ja tehopiste osuman alustaneelle Mikko Alikoskelle kauden ensimmäinen.

- Maalipaikkoja meillä oli suurin piirtein yhtä paljon kuin vastustajalla. Noilla paikkamäärillä meidän vain pitää tehdä enemmän kuin yksi maali.

Kosmeettisen viimeisen maalin Tappara teki tyhjään rysään, kun peliaikaa oli jäljellä enää 0,1 sekuntia.

KooKoo jatkaa kauttaan torstaina Lumon Areenan kotikaukalossa, jossa vierailee Oulun Kärpät.

Seuraavat kotiottelut:
To 27.10. klo 18:30 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Ke 9.11. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 12.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!