Mahtava nousu katkaisi tappioputken!

KooKoo nousi keskiviikkoiltana kahdesti takaa rinnalle ja painoi lopussa vielä ohi, kun se voitti Mikkelin Jukurit kotikentällä.

Keskiviikkoiltana nähtiin Lumon Areenalla erikoinen kiekkonäytös, kun Jukurit karkasi avauserässä jo kolmen maalin karkumatkalle. KooKoo ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi toisessa erässä tasoihin ja kolmannessa pienen takaiskun jälkeen ohi.

Seitsemän ottelun tappioputki katkesi huikean draaman jälkeen lukemin 5–4 (0–3, 3–0, 2–1).

– Iso voitto! Olemme tehneet töitä, jotta se voitto sieltä tulisi ja kaikki tietävät kuinka repaleisia olemme olleet. Nyt saimme rivejä kasaan ja kaivatun voiton, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola hehkutti.

– Tärkein tehtävä on kuitenkin nyt se, että tämä ei muuta maailmaa. Olemme tehneet töitä, että saisimme voiton ja huomenna työnteko jatkuu, jotta meillä on mahdollisuus voittaa lisää.

Ennen ottelun alkua nähtiin hieno tapahtuma, kun lauantain IFK-pelissä 400. peräkkäisen paikan päällä nähdyn ottelun rajapyykin rikkonut KooKoo-kannattaja Miika Pääkkönen pudotti ottelun avauskiekon. Pääkkösen putki alkoi vuosia sitten Mestiksen puolelta ja on jatkunut näihin päiviin niin harjoitus-, runkosarja- kuin pudotuspelimatseissakin.

– Ihailtava suoritus. Upeaa sitoutumista oman jengin eteen. Tuo vaatii jo vähä eurojakin, kun tässä painetaan menemään ympäri Suomen. Ei ole ihan ilmainen harrastus, mutta voisi sitä kai hullumpiakin tehdä, Tuokkola kehui suoritusta.  

– Iso arvostus ja hatunnosto, niin kuin koko yleisölle tänään. Yleisö ei antanut periksi, kuten emme mekään. Sillä on iso vaikutus kokonaisuuteen.

Ottelun avauserä oli KooKoolle karu. Vaikka erä oli muuten tasainen, jopa hieman KooKoo-merkkinen, oli Jukurit tehokas maalipaikoissaan. Kuudesta maalia kohti menneestä vedosta, kolme meni maaliin.

Ensin maalasi Turo Asplund ylivoimalla, jonka jälkeen Teemu Suhonen laukoi maalin suoraan aloitusvoitosta ja hieman myöhemmin Zach Budish vastahyökkäyksestä. Tämän jälkeen Tuokkola herätteli joukkuetta vaihtamalla veskarin ja Samu Perhonen luisteli askiin Juha Järvenpään tilalle.

– Ekassakin erässä olimme hyviä. Jos ajatellaan vaikka TPS-peliä, niin otimmehan me aimo harppauksen pelaamisessa oikeaan suuntaan. Sitten tuli aika karuja maaleja omiin. Yksi meni omasta luistimesta, toinen suoraan aloituksesta ja kolmaskin muutti matkalla suuntaa. Vaikeita kiekkoja Järkkärille, mutta jotain siinä oli keksittävä.

– Veskarin vaihto oli täysin joukkueen herättelyä. Järkkärin piikkiin ei voi laittaa yhtäkään maalia. TPS-pelissä oli sama, silloin olimme hampaattomia. Samu on tehnyt loukkaantumisen jälkeen hyvin töitä ja pelasi tänään erinomaisen pelin.

– Järkkäri on ollut meidän selkäranka koko kauden. Hän on joka ilta mahdollistanut meille voittamisen ja tulee mahdollistamaan tästä eteenpäinkin.

KooKoo ei kuitenkaan luovuttanut, vaan korjasi tilanteen toisessa erässä. Sami Tamminen avasi maalihanat ja katkaisi maalittoman putken komealla lämärillä suoraan aloitusvoitosta. Vähän myöhemmin Emil Kristensen osui ylivoimalla ja pelin tasoihin toi Miikka Pitkänen puolittaisesta läpiajosta.

Kolmannen erän alussa Jukurit kaatoi lisää kylmää vettä KooKoon niskaan, kun Janne Ritamäki siirsi vierailijat jälleen johtoon. KooKoo osoitti kuitenkin jälleen luonteen lujuutta ja Arttu Pelli toi kotijoukkueen toistamiseen tasoihin.

Kymmenisen minuuttia pelattiin tasalukemissa, kunnes Lumon Areenan katto repesi ilmaan yleisön riemusta. Kokoonpanoon palannut Jan-Mikael Juutilainen ohjasi niinikään kokoonpanoon palanneen Jyri Niemen laukoman viivavedon maaliin ja KooKoo siirtyi ensi kertaa illan aikana johtoon.

Jukurit haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta mustaoranssit kestivät keltapaitojen rynnistyksen usean minuutin rynnistyksen. Elintärkeät kolme pistettä jäivät Kouvolaan lukemin 5–4.

– Kun epävarmuus hiipii puseroon, niin tekeminen vaikeutuu. Toisessakaan erässä ei meinannut maalia tulla, vaikka veimme peliä. Kun osuma lopulta tuli, niin näki, kuinka pelaajat vapautuivat.

– Seitsemän tappiota ja ekan erän jälkeen tuollaiset lukemat… ne ovat kovia aikoja. 0–3-tilanteesta kuitenkin tulimme ja voitimme pelin. Joukkueelle täytyy iso hattu nostaa. Tuo yhtenäisyys ja halu, mikä joukkueessa on, on todella hienoa katsottavaa.

Seuraavat kotiottelut:

La 6.1. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
La 13.1. klo 17:00 KooKoo–Tappara – osta liput!
La 20.1. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!