Pe 25.1. 18:30 VS.

Makealle voitolle karvas sivumaku

KooKoo juhli torstaina Lumon Areenalla kotivoittoa Oulun Kärpistä – pisteen vajaaksi jäänyt voitto ratkesi vähintäänkin värikkäiden vaiheiden jälkeen vasta rankkareilla.

Harvoin kotivoitto yhdestä Liigan suurseuroista – Oulun Kärpistä – jättää karvaan sivumaun, mutta näin kävi Lumon Areenan torstai-illassa. KooKoo kaatoi oululaiset rankkarikisan jälkeen 3–2 (0–1, 1–0, 1–1), mutta enempäänkin oli saumoja.

Kärppien dramaattinen 2–2-tasoitus tuli kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Tilannetta edelsi KooKoo-veskari Leland Irvingin kaataminen, joka kuumensi tunteita oranssimustassa leirissä niin vaihtopenkillä kuin katsomossa. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta ja paria sekuntia myöhemmin Kärpät tasoitti.

- Minun mielestäni meiltä riistettiin tänään kolmen pisteen voitto. Meitä niitettiin kovalla viikatteella kolmannen erän lopussa, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila muotoili.

- Kärppäpelaajalta selkeä luistinkontakti meidän maalivahtiin, erotuomari nosti jo pillin suuhunsa, mutta ei viheltääkseen, kuten sitten huomattiin. Tosi kova viheltämättä jättäminen.

Kotijoukkueen ottelun aloitus oli kaikkea muuta kuin hyvä: Kärpät meni 1–0-vierasjohtoon ylivoimalla heti kolmannella peliminuutilla. KooKoo kampesi hiljalleen itsensä peliin mukaan ja toisessa erässä tasoihin ylivoimalla Mikko Lehtosen siniviivatykillä. Lehtosen kauden toisen maalin syöttivät Ryan O’Connor ja Juha-Pekka Haataja.

Päätöserässä KooKoo jatkoi vahvaa pelaamista. Kai Kantolan, Jarkko Malisen ja Eero Savilahden vahva taisteluvaihto päättyi viimeksi mainitun viimeistelemään 2–1-johtomaaliin, johon ketjukaverit Kantola ja Malinen saivat syöttömerkinnän.

- Toinen erä oli meiltä erinomainen ja kolmaskin hyvä. Pelasimme johtoasemassa hyvin, eikä meillä ollut isompaa hätää, Mattila näki.

KooKoolla oli paljon paikkoja muutenkin, mutta Kärpät ja maalivahti Jussi Rynnäs kestivät. Muun muassa kapteeni Josh Greenin yritys tyhjään maaliin lipui niukasti maalin ohi.

Kun kotijoukkue ei kyennyt ratkaisemaan peliä, aukesi Kärpille loppuun sauma, jonka se käytti. Mika Pyörälän tasoitusmaali syntyi kaksi sekuntia ennen päätössummeria ylivoimalla ja ilman maalivahtia.

- Jäähytilanteessa oli huonoa tuuria, kun vastustaja astui meidän kaverin mailan päälle. Kuudella neljää vastaan on aina kova taistelu. Kärpillä oli vieläpä positiivinen ajatus tilanteen ratkaisemisesta, kun he olivat edellisessä pelissä Lappeenrannassa onnistuneet tasoittamaan juuri kuudella neljää vastaan.

- Jos jotain piti noiden vaiheiden jälkeen vielä tehdä, niin voittaa, ja hienosti jätkät klaarasivat homman kotiin. Ei jäänyt pelistä ihan läpihuono maku. Voitto oli ehdottomasti tärkeä ja mielestäni ansaittu palkinto, sillä olimme kaksi erää selvästi parempi joukkue. Harmi, että se jäi pisteellä vajaaksi siitä, mitä sen olisi pitänyt olla.

Seuraavat kotiottelut:
Ke 9.11. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 12.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
Ti 15.11. klo 18:30 KooKoo–Ässät – osta liput!