Malinen palaa Areenalle: ”Tosi hyvät fiilikset!”

Perjantain kotimatsi HPK:ta vastaan on sentteri Jarkko Maliselle ensimmäinen Kouvolassa sitten huhtikuisen maaottelun.

KooKoon keskushyökkääjä Jarkko Malinen palkitaan 300 Liiga-ottelun rajapyykin saavuttamisen johdosta ennen perjantain KooKoo–HPK-matsia.

Rajapyykki tuli täyteen jo edelliskauden runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa, mutta KooKoo pelasi tuolloin viimeiset ottelut vieraskaukaloissa ja kuluvan kauden alun Malinen on ollut loukkaantuneena. Lumon Areenalla Malisen Lumon Areenalla pelaamasta ottelusta – huhtikuisesta Suomi–Tshekki-maaottelusta – on ehtinyt vierähtää jo puoli vuotta.

- Tosi hyvät fiilikset on ”kotiinpaluusta.” Tosi pitkästä aikaa pääsen itse kotiyleisön eteen pelaamaan, Malinen tunnelmoi.

Malinen loukkasi itseään kauden ensimmäisessä harjoitusturnauksessa Imatralla. Sen jälkeen mies on ehtinyt pelata kolme vierasottelua Ilvestä, Lukkoa ja KalPaa vastaan tehden niissä yhteispisteet 0+2.

- Olen ensimmäistä kertaa urallani loukkaantuneena heti kauden alussa. On tämä ollut kyllä todella vaikeaa, Malinen huoahtaa.

- Harjoituspeleistä vielä selvisi, mutta kun sarjapelit alkoivat ja olin yhtä vain katsomossa, niin se söi miestä. Pelejä jännittää katsomossa enemmän kuin kaukalossa ja ehtii vähän turhankin paljon miettiä asioita. Joka pelissä haluaisi olla kaukalossa tekemässä sitä, mitä rakastaa.

Perjantain kotiottelu on Maliselle Liiga-uran 305. runkosarjaottelu. Hyökkääjä on pelannut urallaan oranssimustien lisäksi kasvattajaseurassaan KalPassa ja Tapparassa.

- 300 peliä kuulostaa tietysti hienolta. Pitää olla kiitollinen kaikista niistä peleistä, joita on päässyt pelaamaan ja saanut pelata. Toivottavasti pelejä olisi enemmän edessä kuin takana.

- Rajapyykkiä osaa arvostaa, koska minusta kypsyi Liiga-pelaaja vasta vanhemmalla iällä, eikä 300 pääsarjapeliä todellakaan ollut missään vaiheessa uraa itsestäänselvyys. Kaikki on ollut tosi kovan työn takana.

Kovaa työtä vaaditaan perjantainakin, kun KooKoo pyrkii katkaisemaan tappioputkensa Hämeenlinnan Pallokerhon kustannuksella. KooKoolla on alla viisi peräkkäistä tappiota, mutta kotipelit ovat sujuneet hyvin: joukkue on voittanut Lumon Areenalla SaiPan ja HIFK:n sekä hävinnyt jatkoajalla Sportille.

- Minä ja varmasti koko joukkue halutaan näyttää, että pystymme pelaamaan hyvin ja raapimaan taas voitto. Tarvitsemme pisteitä ja haluamme näyttää, että vaikka olemme pelanneet alakanttiin, niin pystymme paljon parempaan.

- Jokaista osa-aluetta pitää parantaa, mutta erityisesti puolustuspelaamisessa on viilattavaa. Kun saamme sen kuntoon, niin pääsemme myös paremmista lähtöasemista hyökkäämään. Nyt monessa pelissä hyökkäyspelaamisemme on uupunut lähes kokonaan, kun olemme joutuneet puolustamaan niin paljon. Meidän pitää löytää parempi rytmi koko peliin.

Malinen nähtäneen perjantaina samassa hyökkäysvitjassa Terry Broadhurstin ja Kai Kantolan kanssa.

- Kaitsu on tosi vahva maalineduspelaaja, joka pyrkii koko ajan kovaa maalille. Terry puolestaan on hyvä luistelija ja näppärä kiekon kanssa, eli laidoilla on vähän eri tyyliset pelaajat. Kaitsulle pitää toimittaa kiekkoa maalille ja Terrylle taas vauhtiin keskialueelle.

Seuraavat kotiottelut:
Pe 14.10. klo 18:30 KooKoo–HPK – osta liput!
Ke 19.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 22.10. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!