Pe 18.1. 18:30 VS.

Malinen valmiina kauden tärkeimpiin peleihin

KooKoon tuiki tärkeät ottelut jatkuvat perjantaina Lumon Areenan kotikaukalossa hallitsevaa Suomen mestaria Tapparaa vastaan.

Kisa viimeisistä pudotuspelipaikoista käy kuumana, kun runkosarjaa on jäljellä reilut 10 kierrosta. KooKoon seuraava tulikoe on perjantaina Lumon Areenalla pelattava kotiottelu Tampereen Tapparaa vastaan.

KooKoo lähtee otteluun toisaalta hyvistä, toisaalta haastavista olosuhteista. Sairastuvalla on kymmenen pelaajaa, mutta siitä huolimatta joukkue on pelannut viime peleissä hyvää lätkää. Tiistaina KooKoo kaatoi Kouvolassa vahvalla esityksellä Lahden Pelicansin.

- Olemme pelanneet viime pelit hyvin ja hallinneet matseja, mutta maalinteko on ollut melko tuskaista, KooKoon hyökkääjä ja varakapteeni Jarkko Malinen sanoo.

- Pelicans-peli oli kärsivällinen esitys. Pelasimme kohtalaisen tasapainoisesti koko pelin ajan. Luotimme omaan hommaan emmekä turhautuneet, vaikka emme saaneetkaan paikoista maaleja. Jaksoimme loppuun asti jauhaa omaa peliä, mistä saimme lopussa palkinnon.

Tiistain ottelussa KooKoo hallitsi peliä mielin määrin ja laukoi Pelicans-maalia kohti peräti 46 kertaa – onnistuen maalinteossa vain kahdesti.

- Jostain pitää vain löytää rentoutta siinä vaiheessa, kun paikat tulevat. Ja tietysti parantaa maalinteon tukitoimia, eli saada vastustajan maalivahdin eteen enemmän ja parempaa maskia.

Maalinteko on ollut tukkoista myös Maliselle itselleen, sillä kauden 92 laukauksesta vain kolme on löytänyt tiensä reppuun. Viime kaudella Malinen laukoi maaleja hurjalla prosentilal 11,4, kun nyt laukaisuprosentti on 3,3.

Siitä huolimatta hyökkääjä on nakutellut tehoja tasaisella tahdilla: Malisen pistekeskiarvo 0,64 on oranssimustan joukkueen paras, jos ei oteta huomioon vasta kolme peliä pelannutta Olli Korhosta. Runkosarjasta 10 ottelua missannut Malinen ei silti ole tyytyväinen.

- Oma kausi on ollut tähän mennessä haastava ja rikkonainen. Viime peleissä on tuntunut jo selvästi paremmalta, ja uskon, että nyt kun kauden tärkeimmät pelit ovat jäljellä, niin itsestä saa vielä paljon enemmän irti.

Malisen ja KooKoon perjantainen haaste on kovin mahdollinen; sarjakärki ja hallitseva Suomen mestari Tappara.

Vieläpä ärsytetty sellainen, sillä KooKoo voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen Tampereella 3–6 ja tamperelaisryhmä hävisi myös viime ottelunsa tiistaina Rauman Lukkoa vastaan.

- Edellinen Tappara-peli oli hyvä suoritus koko joukkueelta ja koko pelin ajan. Pystyimme toteuttamaan pelisuunnitelmaa alusta loppuun ja ratkaisemaan ottelun hyvällä erikoistilannepelaamisella.

- Hienoa päästä kotikentällä haastamaan sarjakärki ja koko Liigan ennakkosuosikki! Pelkästään jo se vetää latauksen ihan tappiin, mutta kyllä Tappara entisenä seuranakin antaa erilaisen buustin.

Tappara on helmikuun alussa Liigan ykkösjoukkue kerättyään 100 sarjapistettä. TPS hiillostaa toisena viiden pisteen päässä, vaikka on pelannut yhden ottelun tamperelaisia enemmän.

- Tappara puolustaa todella hyvin niin omalla kuin keskialueellakin. Harvoin vastustaja saa ylivoimahyökkäyksiä heitä vastaan. Lisäksi he pystyvät rytmittämään peliä hienosti, välillä näyttää ettei mitään tapahdu, mutta sitten iskevät myös todella nopeita vastahyökkäyksiä.