Mestari nurin upeassa tapahtumassa!

KooKoo jatkoi vahvoja otteitaan lauantain kotiottelussa Oulun Kärppiä vastaan. Hallitseva Suomen mestari joutui kotimatkalle ilman pisteitä: KooKoo voitti 2-1!

Lumon Areenan lauantai-ilta ei olisi voinut sujua juurikaan paremmin: KooKoo voitti superjännittävien vaiheiden jälkeen hallitsevan Suomen mestarin Oulun Kärpät lähes 4200 katsojan silmien edessä!

- Olihan tämä huikea ilta! Joukkueelle pitää nostaa hattua ja laittaa kättä lippaan, kovasydäminen ja kovapäinen jengi, mutta krediittiä pitää antaa myös yleisölle, KooKoo-luotsi Petri Mattila kiitteli.

- Kaikkinensa tuo tunnelma, mikä areenalla oli, niin olihan tämä huikeaa! Olen etuoikeutetussa asemassa, kun saan seistä vaihtoaitiossa noiden pelaajien takana ja tuon yleisön edessä.

KooKoo voitti kaksi edellistä mestaruutta vieneen Kärpät toisen erän osumilla 2-1 (0-0, 2-1, 0-0). Oranssimustien kuluvan viikon saldoksi jäi neljä pistettä kuudesta mahdollisesta Kärppien ja Tapparan kustannuksella.

- Jotain on tehty oikein, kun pystymme tuollaisen joukkueen voittamaan, mielestäni vieläpä ansaitusti. Maalipaikat menivät meidän laskennan mukaan 7-7. Nautitaan tästä ja jatketaan kehittymistä.

Kotijoukkueen maalilla Frédéric Cloutier torjui yhtä lukuun ottamatta kaiken mahdollisen kirjauttaen yhteensä 33 torjuntaa.

- Joukkueemme puolusti hyvin ja hyökkäsi hyvin, kaikki klikkasi tänään. Näin kiekot, eikä vastustajalla ollut kovin montaa hyvää maalintekopaikkaa. Kun näen kiekot, niin hyvänä iltana minun pitäisi ne torjua, ”Freddy” naurahti.

Hallittu esitys

KooKoo oli helisemässä ottelun avauserässä, jossa Kärpät-veskari Iiro Tarkille kirjattiin vain yksi torjunta, mutta puolustuspeli toimi. Toisessa erässä rävähti heti 14 sekunnin kohdalla, kun Jan-Mikael Juutilainen survoi lähietäisyydeltä isännät 1–0-johtoon. Ketjukaverit Mika Koivisto ja Mikko Alikoski tarjoilivat syötöt – Koivistolle piste oli Liiga-uran ensimmäinen!

- Ensimmäinen erä meni vauhtiin pääsemisessä. Nämä kärkijengit menevät niin lujaa, että meiltä vei 20 minuuttia päästä siihen mukaan, mutta ei onneksi pidempää, päävalmentaja Mattila ruoti.

Kärpät tasoitti pelin ylivoimalla Jesse Puljujärven osumalla, mutta KooKoo kirmasi taas johtoon Juuso Rajalan loistavalla viimeistelyllä. Aki Kangasmäki tarjosi maaliin maailmanluokan syötön ja Mikael Kurki nappasi toisen syöttöpisteen.

Päätöserässä KooKoo puolusti laadukkaasti ja piti johdostaan kiinni. Kärppien rynnistys tylpistyi oranssimustien tiiviiseen vastaanottoon jo ennen huippumaalipaikoille pääsyä.

- Toinen erä oli meiltä varmasti kauden paras 20-minuuttinen. Siinä oli paikat tehdä useampikin maali. Kolmas erä oli meiltä ensimmäinen, jossa ei johtoasemassa tullut paniikkia. Aitiossa oli rauhallinen tunnelma ja pelaajat tekivät oikeita valintoja, Mattila kehui.

Cloutier torjui KooKoo-maalilla kauden toisen ottelunsa ja ensimmäisen Lumon Areenan kotiyleisön edessä.

- Oli hienoa päästä taas fanien eteen pelaamaan. Heille haluaa aina tarjota parastaan. Hallin tunnelma oli tänään mahtava, Cloutier kehui.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

La 3.10. klo 17:00 KooKoo-Pelicans – osta liput!
La 17.10. klo 17:00 KooKoo-Blues – osta liput!