Mestarit taas Areenalla

KooKoo palaa Lumon Areenan kotikaukaloonsa kahden viikon tauon jälkeen tiistaina. Vastustaja on Liigan piikkipaikkaa miehittävä Oulun Kärpät.

KooKoo isännöi tiistaina Lumon Areenalla hallitsevaa Suomen mestaria Oulun Kärppiä, joka on myös parasta aikaa Liigan sarjataulukon keulilla. Kärppien edellinen syyskuun vierailu Lumon Areenalla oli KooKoolle mieluisa, sillä kotijoukkue kaatoi mestarit varsinaisella peliajalla 2–1.

Oranssimustilla on tiistaina haussa paluu voittokantaan; joukkueella on alla kaksi peräkkäistä pitkän kaavan tappiota. Ennen joulua TPS voitti Turussa rankkareilla ja tapaninpäivänä Ässät kellisti oranssimustat Porissa jatkoajalla.

Kaikkiaan yhdestätoista varsinaisen peliajan yli venyneestä matsista KooKoo on voittanut vain neljä.

- Ne pelit pitäisi vaan pystyä kääntää… Itse olen ollut tällä kaudella jatkoajalla kerran kentällä ja pääsin melkein yksin läpi, joten ehkä se voisi olla salainen aseemme jatkoajoille? Kangasmäki ja Huhtanen kentälle, KooKoo-hyökkääjä Aki Kangasmäki naurahtaa..

Kangasmäki on pelannut viime matsit KooKoon nelosvitjassa yhdessä Tomi Peltosen ja Tuomas Huhtasen kanssa. Kentällinen on onnistunut Peltosen viimeistelemänä maalinteossa sekä TPS:ää että Ässiä vastaan. Edellisessä Porin-pelissä Kangasmäkikin oli tilanteessa maaliviivalla huitomassa, mutta osuma meni kuin menikin Peltosen nimiin.

- Itse asiassa minä osuin kyllä kiekkoon, mutta kun ”Pelti” tuli heti kyselemään ja oli niin innoissaan, niin päätin antaa hänelle kunnian.

Peltosella on asiaan oma näkemyksensä.

- Tuo ei pidä paikkaansa! ”Kanki” sanoi heti maalin jälkeen, että ”sää teit.” Älä nyt yhtään yritä, Peltonen huudahtaa väliin.

Nelosketju on ollut nykymuodossaan KooKoon pirteimpiä paitsi pukukoppihuumorin myös peliesitysten osalta. Vahva työnteko on näkynyt myös maalitilastoissa. Alkukaudella nelosvitjan muoto vaihteli paljon, mutta ainakin tällä hetkellä siihen näyttää löytyneen hyvä kooste.

- Olemme kaikki samantyyppisiä pelaajia, joten ketju toimii. Pelti on nyt maaliputkessa ja yksi Liigan tulikuumimmista senttereistä, joten koetamme Kärppiä vastaan vain ”Hupin” kanssa ruokkia häntä. Toivottavasti maaliputki jatkuu.

KooKoo pelasi joulutaukoa edeltäneellä viikolla kaksi kotiottelua, joissa se kaatoi HPK:n ja Vaasan Sportin. Koko kauden mittapuullakin kotiottelut ovat olleet KooKoolle tärkeitä onnistumisia tuloksellisesti vaikeampien vieraspelien kyljessä.

- Kaikkiin peleihin olemme kyllä valmistautuneet mielestäni huolella, mutta en tiedä, mikä vieraspeleissä on mättänyt. Kotona meillä on iso kaukalo, josta varmaan saamme pienen edun, ja tietenkin kotiyleisö tuo ekstrabuustia. Ei meillä mitään hokkuspokkus-temppuja hyviin kotipeleihin ole.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Ti 29.12. klo 18:30 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Su 3.1. klo 15:00 KooKoo–Blues – osta liput!
Blues-peli on osa Liigan Perhepäivää – lue lisää!