Mestis-klassikko jälleen Kouvolassa

Mestiksestä tutut kiistakumppanit KooKoo ja Vaasan Sport kisaavat tiistaina Liigan sarjapisteistä Lumon Areenalla.

KooKoo ja Sport tulivat toisilleen tutuiksi vuosikymmenten saatossa I-divisioonassa ja Mestiksessä. Tiistaina joukkueet kohtaavat kolmannen kerran Liiga-tasolla. Kaksi aiempaa päättyivät KooKoon eduksi; Vaasassa lukemat olivat jatkoajalla 1–2 ja Kouvolassa varsinaisen peliajan puitteissa 4–3.

- Mestiksen El Clásico. Sport on meidän tavoin tosi työtä tekevä joukkue, joten varmasti tulee vauhdikas peli. Molempiin päihin mennään kovaa, arvioi KooKoo-pakki Mikko Lehtonen.

- Sport vastustajana on yksi muiden joukossa, mutta onhan heitä vastaan kiva pelata. Aina tietää, että on hyvä ja vauhdikas lätkäpeli tulossa, kun on Vaasa vastassa.

KooKoo sukelsi jo viiden ottelun tappioputkessa, mutta katkaisi sen tyylillä lauantaina kotikaukalossa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Kanukkisentteri Josh Greenin kolmen maalin hirmuilta siivitti kotijoukkueen 5–1-kotivoittoon.

- Olihan se iso voitto, kun pääsimme pois tappioputkesta. Emme voi kuitenkaan tuudittautua siihen, että voitimme yhden pelin. Tiistaina on taas uusi päivä, uusi peli, uusi vastustaja ja uusi mahdollisuus voittaa, Lehtonen linjaa.

Vielä perjantaina KooKoo jäi vaisulla esityksellä Lahdessa Pelicansin jalkoihin, mutta kirmasi lauantaina kaukalossa selvästi paremmalla ilmeellä.

- Teimme lauantaina joukkueena pieniä asioita paremmin kuin aikaisemmin. Täytyy maksaa kovaa hintaa, jos meinaa tässä sarjassa voittaa pelejä. Puolivaloilla pelaaminen ei riitä. Meidän täytyy pelata joka ilta satakymppi lasissa.

- Sellaisia, että antaa taklauksen kun on paikka tai menee ensimmäisenä alle, avaa peliä ja tukee hyökkäyksiä. Ottaa taklauksen, antaa taklauksen, blokkaa kiekkoja, eli kaikkea mitä puolustajan pitääkin tehdä.

KooKoolla on edessä vielä kaksi ottelua ennen lyhyttä joulutaukoa. Tiistainen Sport-peli on viimeinen kotimatsi ennen taukoa.

- Ei joulu vielä mielessä ole, tässähän on vielä kaksi peliä ennen sitä. Aloitetaan tiistaina, jatketaan perjantaina Turussa ja otetaan niistä kuusi pistettä.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Ti 15.12. klo 18:30 KooKoo–Sport – osta liput!
Ti 29.12. klo 18:30 KooKoo–Kärpät – osta liput!