Mustaoranssit kohtaavat – ”Täytyy vain uskoa tekemiseen”

KooKoon Liiga-viikko jatkuu lauantaina Hämeenlinnassa, missä ottavat yhteen Liigan oranssimustat joukkueet.

Hämeenlinnassa yhteen ottavat kaksi hieman vaikeampia aikoja elävää joukkuetta. Niin HPK kuin KooKookin ajelehtivat tällä hetkellä neljän ottelun tappioputkessa, joten nyt on toisella paikka katkaista kierre ja palata voittojen tielle.

KooKoo koki torstaina karvaan tappion TPS:lle hyvän esityksen jälkeen. Maalinteon kanssa tuskaileva jengi jäi pisteittä, kun TPS haki vierasvoiton lukemin 1–4. Myös HPK hävisi edellisen kamppailunsa lukemin 1–4, tosin Rauman Lukolle.

– Eilen ei jänne kestänyt pelissä juuri siinä vaiheessa, kun sen olisi pitänyt kestää. Hallitsimme peliä todella paljon, mutta vaikkei juuri sillä hetkellä maaleja tehdä, niin silti pitäisi jaksaa jauhaa ja uskoa, että kyllä se maali sieltä tulee, kommentoi hyökkääjä Ville Vainikainen.

KooKoo lähtee siis lauantaina katkaisemaan tappioputkea Hämeenlinnaan, jossa pelataan tällä kaudella ensimmäisen kerran Mustaoranssi-derby. Vainikainen uskoo, että Rinkelimäellä nähdään lauantai-iltana kovaa peliä.

– Hyvillä fiiliksillä Hämeenlinnaan, vaikka onkin tappioita alla. Olemme kuitenkin pelanneet hyvin ja uskomme koko ajan siihen omaan tekemiseen, miten me olemme tähän asti pelanneet. HPK on hyvin liikkuva joukkue ja jotenkin on sellainen kuva jäänyt, että he pelaavat kovaa.

23-vuotias Vainikainen on alkukauden aikana pelannut kaikki pelit ja niiden aikana monien eri hyökkääjien kanssa. Pirteästä pelaamisesta huolimatta Vainikainen ei ole vielä avannut maalisaldoaan.

– Pelillisesti on omasta mielestä mennyt ihan hyvin ja paikkoja ollut todella paljon, mutta pitäisi vielä se pieni napsaus löytää ja uskoa siihen, että kyllä se joku päivä jotakin kautta menee sisään. Kyllä se aurinko joskus paistaa risukasaankin, Vainikainen hymähtää.  

– Se on sama asia kuin joukkueellakin, että ei auta kuin uskoa siihen, että kaikki vielä onnistuu sen maalinteonkin kanssa.

Vainikaisen kämppikselle ja pukukopin tutkaparille Miikka Pitkäselle tosin on täysin selvää, mikä Vainikaisen maalinteossa mättää.

– Siis vikahan on tässä, kun ei tällä lavalla voi tehdä maaleja! Heti kun vaihtaa tällaisen lavan [esittelee omaa mailaansa], niin kyllä onnistuu. Ja katso kuinka ruma tuo maila on versus tämä minun maila, Pitkänen huutelee taustalta.

Vainikainen kuitenkin puolustautuu hyvällä syyllä, miksei ole mailojansa maalannut.

– Nyt on kommentoitava sillä, että enhän minä voi maalata noita mailoja, koska silloinhan meidän hyvä yhteistyökumppanimme Bauer häviää näkyvistä samantien.

– Ja lapamallihan on mitä loistavin, eikä se ainakaan siitä mallista ole kiinni, etten ole maaleja tehnyt.

Kouvolan Tehontiellä toimiva rakennusalan, metalli- ja konepajateollisuuden tarvikkeisiin ja työkaluihin erikoistunut Kärkitarvike Oy osti hiljattain Vainikaisen kummipelaajakseen. Vainikainen on asiasta mielissään.

– Hyvät fiilikset totta kai. On sitä ainakin jossakin asiassa tehnyt jotain oikein, kun on saanut tuollaista huomiota. Ylpeänä kannetaan kummifirman logoa selässä!

Seuraavat kotiottelut:

La 14.10. klo 18:30 KooKoo–Tappara – osta liput! Huomaa poikkeava alkamisaika
Ti 17.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 21.10. klo 17:00 KooKoo–HIFK – osta liput!