Pe 25.1. 18:30 VS.

Mustaoranssit kohtaavat Kouvolassa – ”Tärkeistä pisteistä pelataan!”

KooKoon kotipeliputki jatkuu keskiviikkona, kun vastaan asettuu samoja mustaoransseja värejä kantava HPK.

Historiallinen tuplapeliviikonloppu lihotti KooKoon pistesaldoa kolmella pisteellä, kun saaliiksi Vaasan Sportista jäi yksi rankkarivoitto ja yksi jatkoaikatappio. Kolmen pisteen ansiosta KooKoo nousi sarjataulukossa sijalle kahdeksan.

– Molemmat pelit olivat totta kai tiukkoja, kun jatkoajalle menivät. Perjantaina oli hieno nousu kolmen maalin takaa tasoihin ja ohi. Lauantaina olisi pitänyt enemmän kuin yksi piste saada, mutta emme vain tehneet enempää maaleja, hyökkääjä Mikko Virtanen kertaa.

KooKoon viisi viimeisintä kotimatsia on edennyt jatkoajalle saakka ja näistä kolmesti lisäpiste on jäänyt Kouvolaan. Kymmenestä pelatusta kotiottelusta peräti kuusi on mennyt jatkoajalle.

Virtasella oli lauantaina saumat ratkaista kolmen pisteen voitto kotijoukkueelle varsinaisen peliajan loppusekunneilla, mutta läpiajo kolisi laukauksen muodossa päätyplekseihin.

– Jotenkin ne täytyisi saada käännettyä kolmen pisteen voitoksi, sillä ne ovat arvokkaita pisteitä. Esimerkiksi jos tekisi läpiajosta maalin muutama sekunti ennen loppua, kuten lauantaina oli paikka, niin sillä tavallahan ne kääntyisivät.

Oranssimustien uurastus jatkuu keskiviikkona Liigan toista oranssimustaa, Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. KooKoo ja HPK kohtasivat toisensa lokakuun alkupuolella Hämeenlinnassa. KooKoo kävi nappaamassa tuolloin täydet kolme pistettä 2–1-voitolla ja katkaisi samalla neljän ottelun tappioputken.

– En itseasiassa edes muista millainen HPK oli Hämeenlinnassa. Muistan vain, että meidän kannattajat pitivät hyvää mökää ja että voitimme. Nyt olemme niin lähekkäin sarjataulukossa, että pelataan tärkeistä pisteistä.

HPK on sarjataulukossa sijalla 11, KooKoo muutaman pykälän ylempänä kahdeksantena.

Hämeenlinnalaisten alkukausi on ollut vaihteleva, sillä kolmen ottelun voittoputkien jälkeen on joka kerta tullut pidempi tappioputki. Lauantaina hämeenlinnalaiset katkaisivat kolmen ottelun tappioputken voittamalla hyvävireisen SaiPan kotonaan puhtaasti 3–0.

Kerhon alakerrassa luutii yksi KooKoolle tuttu mies, Jere Rouhiainen. Tapparan sopimuspelaaja kävi aiemmin kaudella lainalla Kouvolassa ja nyt pakki luutii HPK:n takalinjoilla.

– Rouhiainen istui hetken aikaa kopissa melkein vieressäni. Ihan mukavan oloinen kaveri oli, vaikkei hirveästi kerennytkään mieheen tutustua.

HPK-kotimatsi on viimeinen kotona pelattava ottelu ennen viikon mittaista maaottelutaukoa. Ennen taukoa KooKoo pelaa vielä lauantaina vierasottelun Porissa juuri 50-vuotisjuhliaan viettänyttä Ässiä vastaan.

– Tauko tulee kyllä hyvään paikkaan. Meillä on ollut paljon kolmen pelin viikkoja ja ohjelma on muutenkin ollut tiivis, niin pieni huili peleistä tekee todella hyvää. Nämä pari peliä jaksaa kuitenkin vielä pelata ilman ongelmia. Jotain olisi tehnyt kesällä väärin, jos tässä vaiheessa kautta piiputtaisi.

Seuraavat kotiottelut:

La 18.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
To 23.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
La 25.11. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!