Mustaoranssit kolme pistettä!

KooKoon ja sen lähes 70 yhteistyökumppanin tarjoama Mustaoranssi-ilmaispeli päättyi satukirjamaisesti värikkäiden vaiheiden jälkeen kolmeen pisteeseen.

Lumon Areenalla vietettiin perjantaina jo historian neljättä yleisölle ilmaista Mustaoranssi-teemapeliä. Yli 5400-päinen kotiyleisö sai mitä halusi, kun pelin päätyttyä kaukalossa juhli kotijoukkue. KooKoo kaatoi Turun Palloseuran maalein 4–3 (1–0, 2–3, 1–0).

- Kerrassaan hieno Mustaoranssi-päivä! Täytyy kiittää yhteistyökumppaneita siitä, että he tarjosivat yleisölle tällaisen mahdollisuuden, ja samalla meille mahdollisuuden pelata täyden hallin edessä, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kiitteli.

- Tunnelma oli todella hieno. Olemme kaikki etuoikeutettuja, jotka saimme Lumon Areenalla tänään esiintyä.

Voitto TPS:stä oli KooKoolle jo kauden kolmas. Ainoa tappio tuli joulukuussa Turussa, mutta vasta voittolaukauskisassa, joten jokaisesta TPS-matsista KooKoo raapi vähintään pisteen.

- Joukkue on varmasti tehnyt jotain oikein, jotta tällainen tulos TPS:ää vastaan on saatu aikaan. He tuntuivat sopivan meille.

KooKoo nousi voitolla kolmen pisteen – eli yhden voiton – päähän pudotuspeliviivasta ja kymmenennestä sijasta. Ensi viikolla joukkue urakoi kolme matsia: tiistaina Oulussa, torstaina Vaasassa ja lauantaina kotikaukalossa Pelicansia vastaan.

- Hieno kolmen pisteen voitto, vieläpä tärkeään paikkaan kun ajatellaan ensi viikon reissupelejä. Fiilikset kattoon ja sitä kohti!

Musta hetki, mustaoranssi voitto

Mustaoranssi-peli sai lennokkaan alun, kun Juha-Pekka Haataja jatkoi ylivoimalla kiekon maaliin jo kuudennella peliminuutilla. Maalin alustivat puolustajat Ryan O’Connor ja Ari Vallin.

Haatajan maali jäi KooKoon vahvan avauserän ainokaiseksi. TPS tasoitti pelin heti toisen erän toisella minuutilla, mutta KooKoo iski alle kahta minuuttia myöhemmin. Jan-Mikael Juutilainen ja Marlo Koponen karkasivat ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi Juutilaisen viimeistelemään 2–1-maaliin.

KooKoo pääsi kokeilemaan viiden minuutin ylivoimaa, kun TPS:n Teemu Lämsä kampitti Aki Kangasmäen sairastuvalle ja itsensä suihkuun. Ylivoiman aikana osui kuitenkin vain TPS. Turkulaisten Tomi Kallio karkasi jäähyn loppusekunneilla alivoimalla pahantekoon ja vain 37 sekuntia myöhemmin Francis Paré vei tasakentällisin TPS:n jo 2–3-johtoon.

Kapteeni Ari Vallin tälläsi siniviivalta KooKoon tasoihin vielä ennen toista erätaukoa. Syöttöpisteet kirjattiin Mikko Alikoskelle ja Mika Koivistolle.
  
- Mustaoranssiin päivään mahtui myös musta hetki. Onneksi pääsimme siitä nopeasti yli. Vallinin tasoitusmaali toisen erän loppuun oli joukkueelle henkisesti erittäin tärkeä, Mattila kehui.

Voittomaaliksi jäänyt 4–3-osuma näki päivänvalon ennen kolmannen erän puoliväliä. Tomi Peltonen tinttasi Matt Watkinsin jättösyötön jälkeen kiekon ohi TPS-veskari Oskari Setäsen.

Päätöserän lopun kotijoukkue taisteli voitokkaasti. TPS pyöritti ilman maalivahtia peliä viimeiset minuutit KooKoo-päädyssä, mutta kotijoukkue kesti.

- Ensimmäisen ja kolmannen erän pelasimme todella hyvin. Päätöserään tulimme hienosti, jaksoimme jauhaa ja saimme palkinnon. Loppu oli sitkeää taistelua, pitkien kiekkojen arvioimista, tunteita ja temmellystä.

RUNKOSARJAN JÄLJELLÄ OLEVAT KOTIOTTELUT:
La 20.2. klo 17:00 KooKoo–Pelicans –
osta liput!
Ke 24.2. klo 18:30 KooKoo–JYP –
osta liput!
Ti 1.3. klo 18:30 KooKoo–Lukko –
osta liput!
To 3.3. klo 18:30 KooKoo–Ässät –
osta liput!