Mustat hetket maksoivat Helsingissä

KooKoon vaikea viikko sai jatkoa Helsingissä, kun IFK vei voiton Nordenskiöldinkadulla vieraiden hyvästä esityksestä huolimatta.

KooKoo matkasi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella Helsingin IFK:n vieraaksi. Mustaoranssit esittivät periaatteessa ihan miehekkään esityksen, mutta IFK vei voiton lopulta suurinumeroisesti 5–1 (2–0, 1–1, 2–0).

– 90 prosenttia olimme pelistä parempia, mutta ratkaisevilla hetkillä emme enää olleet. Kaveri teki viisi maalia ja voitti pelin. Tämä kova viikko mikä meillä on takana, kolme tappiota, niin tästä otetaan kaikki oppi matkaan, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.  

KooKoon avauserä oli kaksijakoinen. Vierailijat saivat kyllä luotua muutaman ihan maukkaan maalipaikan, mutta HIFK teki maalit KooKoon omista virheistä.

Maalihanat IFK avasi Erik Thorellin maalilla. KooKoo-puolustaja empi hiukan liian kauan hyökkäyssiniviivalla ja Micke-Max Åsten nappasi kiekon haltuunsa. Auenneesta 2–1-hyökkäyksestä Thorell siirsi punapaidat johtoon.

Erän toinen maali lähti Juha-Pekka Haatajan mailasta, kun harhasyöttö napsahti Juhani Tyrväisen lapaan. Tyrväinen siirsi viereen ja Haataja laukoi kiekon reppuun. Ennen maalia KooKoon Toni Kähkösellä oli upea paikka laittaa vanhanaikainen maaliin, mutta kääntö ei ollut aivan tarpeeksi tiukka.

KooKoo tuli toiseen erään sisuuntuneella ilmeellä. Mustaoranssit oli toisessa erässä selkeästi parempi joukkue ja hallitsi pelitapahtumia mielin määrin.

Lopulta KooKoo sai kaivatun kavennusosuman – monen epäonnistuneen yrityksen jälkeen. Siim Liivik nousi keskeltä maalin eteen, johon kapteeni Kähkönen antoi kulmasta nappisyötön ja Liivik pyssytti kavennuksen.

Maalin jälkeen vierailijat lisäsivät pökköä pesään ja kotijoukkue IFK jäi aivan telineisiin. KooKoo pyöritti peliä käytännössä koko jälkimmäisen kymmenminuuttisen, joista neljä minuuttia ylivoimalla, ja loi monia huippupaikkoja Atte Engrenin maalille, mutta Engren ei antautunut.

Kliseinen sanonta sanoo, että ”kun et itse tee, niin kaveri tekee”, ja niin kävi myös tällä kertaa. Erää oli jäljellä ainoastaan 30 sekuntia, kun Ryan O’Connor sai passin siniviivalle ja mies tykitti IFK:n jälleen kahden maalin johtoon.

– Toisen erän kulku oli klassinen. Me myllytimme ja myllytimme ja saimmekin yhden maalin, mutta sitten puoli minuuttia ennen erän loppua IFK:lle maali. Pallopelin lainalaisuus on se, että jos et itse tee, niin kaveri tekee.

KooKoo lähti kolmannen kerran tällä viikolla kolmanteen erään 3–1-tappioasemasta, joten sävelet olivat samat kuin aiemmissakin matseissa. KooKoo jatkoikin erän alussa siitä mitä toisessa erässä esitti.

IFK kaatoi kuitenkin jäätävän kylmää vettä mustaoranssien niskaan iskemällä kaksi salamamaalia perätysten. Ensin IFK lisäsi johtoa Jarkko Malisen maalilla ja vain 18 sekuntia myöhemmin Joonas Rask IFK:n viidennen maalin ja illan loppulukemat.

– Kolmannessa erässä hävisimme maalin edessä yksi-ykkösen ja siitä 4-1. Seuraavan yksi-ykkösen hävisimme sitten siniviivalla ja siitä 5-1. Harmittaa todella paljon, koska olimme hyvin pelissä mukana ja yksittäiset hetket pilasivat pelin, mutta se kuuluu lätkään. Tulosta täytyy kunnioittaa.

– Tänään meillä oli paikka niitata ja voittaa peli, mutta emme niitanneet ja annoimme kaverille paikat ja he käyttivät ne. Määräsimme pitkälti pelin tahdin ja olimme niskan päällä, mutta emme onnistuneet maalipaikoista.

KooKoon viikosta tuli siis pannukakku, kun kolmesta ottelusta käteen jäi pyöreät nolla pistettä. KooKoo saa nyt miettiä uusia kuvioita muutaman päivän rauhassa, sillä seuraava matsi on vasta ensi torstaina TPS:ää vastaan kotoisella Lumon Areenalla.

– Meillä on tällä hetkellä neljä pakkia alkuperäisestä rosterista jäällä, mikä ei tietysti voi olla näkymättä, mutta kyllä jätkät ovat hyvin taistelleet.

- Nyt on kymmenen peliä pelattu, niin meillä on hyvä paikka ottaa pieni breikki tähän ja katsoa mitä olemme saaneet aikaan ja mitä tässä on tapahtunut. Sen jälkeen hyökätään seuraavan kymmenen pelin kimppuun, 1/6-osa pelattu, joten kausi on vasta alussa.

Seuraavat kotiottelut:

To 5.10. klo 18:30 KooKoo–TPS – osta liput!
La 14.10. klo 18:30 KooKoo–Tappara – osta liput! Huomaa poikkeava alkamisaika