Muutoksia Lumon Areenan pääaulaan

Pöydät, tuolit ja hot dog -vaunu katovat Lumon Areenan pääaulasta.

Lumon Areenan pääaula joutuu muutosten kouriin. Aulassa perinteisesti olleet pienet pöydät, tuolit sekä hot dog -vaunu poistuvat sieltä Kymenlaakson pelastuslaitoksen määräyksellä.

- Asia tuli meille kieltämättä täytenä yllätyksenä, sillä pöydät ja tuolit ovat tiettävästi olleet aulassa koko hallin olemassaolon ajan eli 1980-luvulta lähtien, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi.

- Koetamme löytää asiaan ratkaisun yhdessä rakennusvalvonnan ja pelastusviranomaisten kanssa, jotta aulan neliöt voidaan palauttaa hyötykäyttöön, mutta ainakin viikonlopun peleissä se on valitettavasti tyhjä.

Mutta ei niin huonoa etteikö jotain hyvääkin: KooKoon ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen Piirin yhteisprojekti Leikkilä avaa ovensa perjantain Sport–ottelussa. Leikkilä aukeaa Lumon Areenan toisen kerroksen juoksusuoralle, jonne on kulku pääaulasta.

Leikkilä on suunnattu pääasiassa 3–10-vuotiaille lapsille. Leikkilää kokeillaan seitsemässä ottelussa, joiden jälkeen päätetään sen jatkosta.

- Toiminta perustuu lasten kanssa yhdessä tekemiseen ja leikin ohjaamiseen. Kaikki ohjaajat ovat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piirin kouluttamia, kertoo perhekeskustoiminan koordinaattori Maiju Vesa MLL:n Kymen piiristä.