Nälkää riittää vielä Turussakin

KooKoo pelaa viimeisen ottelunsa ennen joulutaukoa perjantaina Turussa. Vastassa on TPS, jonka KooKoo on kellistänyt kauden aikana kahdesti.

Viimeistä viedään ennen taukoa! KooKoo matkaa perjantaina Suomen Turkuun kohtaamaan sarjataulukossa kahdeksantena majailevan nimivahvan Palloseuran. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat päättyneet KooKoo-juhliin ensin Turussa jatkoajalla 1–0 ja myöhemmin Kouvolassa 3–0.

- Kaikki joukkueet ovat erilaisia ja joku sopii toiselle toista paremmin. Tepsiä vastaan olemme löytäneet hyvän vireen, mutta eivät ne mitään helppoja pelejä olleet, analysoi KooKoo-hyökkääjä Olli Julkunen.

Julkunen palasi oranssimustien pelaavaan kokoonpanoon viime viikonloppuna lähes kahden kuukauden tauon jälkeen. Isokokoisen laiturin pelipaikka löytyi ykkösketjun oikeasta laidasta sekä HPK- että Sport-kotiotteluista, jotka KooKoo voitti molemmat.

- Ihan hemmetin mukavaa on ollut pelata! Miehessä on virtaa kuin nuoressa pojassa. On kyllä ollut kivaa, Julkunen kertoo hymyillen niin leveästi, että sanoja ei ole syytä epäillä.

- Joka vuosi tietysti haluaisi pelata paljon, mutta tällä kaudella se ei ole ollut mahdollista. Sain ainakin aikaa keskittyä treenaamiseen ja toivottavasti se näkyy nyt loppukaudesta. Ainakin tuntuu siltä, että olen hyvässä kunnossa. Sanotaanko näin, että nälkääkin riittää!

Julkusen kanssa ykkösketjussa HPK:ta ja Sportia vastaan pelasivat kanadalaiset Matt Watkins ja Josh Green.

- Ketjuun oli helppo hypätä, vaikka olin ollut aika pitkään poissa. Olimme jo heti ensimmäisessä pelissä samalla aaltopituudella. Pelaamme suoraviivaisesti ja nopeasti ylöspäin, eli aika yksinkertaista peliä.

- Toivottavasti yhteispeli vielä kehittyy, että saamme tulostakin. Aihioita on jo ollut, mutta maalit ovat jääneet viidellä viittä vastaan tekemättä. Jatketaan työntekoa, niin eiköhän niitäkin vielä saada.

KooKoo seilasi vielä viikko sitten viiden ottelun tappioputkessa, mutta joukkue kaatoi Lumon Areenalla ensin HPK:n puhtaasti 5–1 ja kuluvan viikon tiistaina Vaasan Sportin voittolaukauskisassa 4–3.

- Sportia vastaan ensimmäinen erä oli huono, olimme ihan telineissä, mutta lopulta siitäkin kairasimme voiton. Palasimme perusasioiden pariin ja aloimme kiinnostua taas niistäkin asioista, jotka meidän täytyy tehdä hyvin voidaksemme voittaa. Hyvät ja kivat jutut tulevat niiden kautta. Olemme tehneet perustyöt hyvin näissä kahdessa pelissä ja sitä jatketaan Turussa.

TPS on tehnyt Dave Spinan, Eric Perrinin ja Tomi Kallion johtamaan hyökkäyskalustoonsa nähden jopa yllättävän vähän maaleja. Mustavalkoinen jengi on tuuletellut 78 maalia, mikä on vasta seitsemänneksi eniten Liigassa. Maaleista 20 on syntynyt ylivoimalla.

- TPS on kiekollinen joukkue, jossa on paljon kokemusta. Heillä on hyvä ylivoima, jonka varassa he ovat mielestäni jopa vähän eläneet. Jäähyboksista pitää pysyä poissa, Julkunen näkee.

- Olemme onnistuneet Tepsiä vastaan kiekollisessa pelissämme, meidän pitää vain liikuttaa paljon kiekkoa ja pysyä kiekollisena, eikä antaa pelivälinettä heille, koska sillä he elävät. TPS alkaa turhautua, kun se ei pääse käsiksi kiekkoon.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Ti 29.12. klo 18:30 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Su 3.1. klo 15:00 KooKoo–Blues – osta liput!
Blues-peli on osa Liigan Perhepäivää – lue lisää!