Nuorilla puolustus toimii, hyökkäyksessä tekemistä

KooKoon A-nuorten ensimmäistä kautta Nuorten SM-liigassa on takana kymmenen ottelun verran.

Kymmenen runkosarjaottelun jälkeen KooKoon A-nuorten joukkue on Nuorten SM-liigassa sijalla neljätoista. Joukkue on voittanut kaksi ottelua sekä taipunut kahdesti jatkoajalla ja kuudesti varsinaisella peliajalla.

- Kaikissa peleissä olemme puolustaneet keskialuetta tiiviisti ja kurinalaisesti, mutta hyökkäyspelaaminen on ollut tehotonta. Varsinkin ylivoimapeliin pitää löytää uusia lääkkeitä, ruotii KooKoon A-nuorten päävalmentaja Pekka Huikuri.

Ylivoimamaaleja KooKoo on tehnyt vasta kaksi kappaletta: toisen teki Pietari Koskelainen, toisen Tuukka Laakso.

- Ylivoimasta tarvitsemme enemmän apuja tiukkojen otteluiden kääntämiseen. Ideakin oli välillä hukassa, mutta nyt olemme saaneet sitä taas takaisin, mutta emme vielä riittävän laadukkaita laukauksia.  Maalinteon tukitoimet vaativat terävöittämistä.

Yhteensä kahdeksasta tappiosta KooKoo on hävinnyt viisi vain yhdellä maalilla. Nuorten SM-liigan sarjataulukon keulilla komeilee kuopiolainen KalPa.

- En voi olla kauhean pettynyt mihinkään. Tietenkin noin moni maalin tappio harmittaa, kun olemme hallinneet pelejä ilman voittoja, mutta pitää muistaa lähtökohdat.

- Kaikki pelit tässä sarjassa ovat kovia pelejä. Yhdelläkään joukkueella ei ole yhtään helppoa peliä. Varsinkin meidän tarvitsee tehdä asiat äärimmäisen hyvin, jos meinaamme saada pisteitä mukaamme.

KooKoo on tehnyt alkukaudella 18 maalia ja päästänyt 30 osumaa. Päästettyjen maalien määrä on koko sarjan kuudenneksi paras, mutta tehtyjen maalien saldo puolestaan koko Nuorten SM-liigan heikoin.

- Arvelinkin maalinteon tehokkuuden olevan haastavaa, mutta se on osoittautunut vieläkin hankalammaksi. Pelin kuva on samanlainen kuin isolla KooKoolla: puolustuksen kautta täytyy pelata, Huikuri pohtii.

KooKoo-veskari Tomi Raution torjuntaprosentti 92,5 on sarjan kuudenneksi paras. Pistepörssistä paras KooKoo-mies, hyökkääjä Joona Puhakka, löytyy sijalta 67.

- Raution torjuntaprosentti on todella hyvä joukkueessa, joka on hävinnyt pelejä enemmän kuin voittanut. Koko puolustuskalustomme on kamppaillut hyvin illasta toiseen, vaikkei varmasti olekaan sarjan nimekkäintä kärkeä.

KooKoon A-nuorten kausi jatkuu viikonloppuna kahdella kotiottelulla. Perjantaina joukkue isännöi Lumon Areenalla Tampereen Ilvestä kello 19:00 ja lauantaina Helsingin Jokereita kello 17:00. Otteluihin on vapaa pääsy!