A-nuorten kausi käyntiin: Paluu liigaan!

Nuorten SM-liiga käynnistyy viikonloppuna – ja KooKoo on pitkästä aikaa mukana! A-nuorten joukkue näet nousi edustusjoukkueen vanavedessä korkeimmalle sarjatasolle.

KooKoon A-nuorten päävalmentaja Pekka Huikuri on syystäkin innokas. Huikuri valmennustiimeineen johtaa viikonloppuna KooKoo-A:n pitkästä aikaa korkeimmalle sarjatasolle. Kesän kahdeksasta harjoituspelistä KooKoo-A voitti viisi.

- Olemme tietenkin haastajia, koska olemme nousija. Meillä on edelliskauteen nähden täysin uudistunut joukkue, olemme periaatteessa aloittaneet homman ihan alusta. Joukkue on kuitenkin sitoutunut ja tekeminen on ollut hyvää, Huikuri kertaa.

Nuorten SM-liiga pelataan 17 joukkueen sarjana, jossa jokaiselle joukkueelle tulee 50 ottelua. Pudotuspeleihin pääsee 12 parasta joukkuetta.

- Jos verrataan nuorten Mestikseen tai B:n SM-sarjaan, niin nuorten SM-liigassa peli on paljon organisoidumpaa. Pelitavan pitää olla hanskassa ja viisikoiden tasapainossa, täällä ei voi sooloilla, Huikuri näkee.

- Meidän täytyy olla kurinalaisia joka päivä, ja jokaisen äijän pitää sitoutua pelaamaan joukkueelle. Meidän harjoituspelikokemukset rajoittuvat SaiPaan, Kiekko-Vantaaseen ja TPS:ään, mutta luulisin, että pääkaupunkiseudun joukkueet ovat kaikkein kovimpia.

KooKoo-A matkaa lauantaina kauden avaukseen Lahteen testaamaan paikallisvastustaja Pelicansin kyvyt. Sunnuntaina edessä on kotiavaus Valkealan jäähallissa kello 13.

- Pelicans tulee varmasti kovaa. Mielenkiintoista nähdä miten Kouvolan pojat Lantta ja Elo sätkivät meitä vastaan. Se on meille paikallisvastustaja, eli pojat ovat tottuneet pelaamaan heitä vastaan, eikä avausta tarvitse hirveästi jännitellä.

- Sport puolestaan on aina ilkeä vastustaja, varmaan ikävin jengi kaikista pelata vastaan. He pelaavat kovaa ja ovat myös aiemmin olleet tosi sitoutunut joukkue. Odotan mielenkiinnolla sitä, onko heillä meidän B-nuorten viime kauden maalivahti Niklavs Rauza maalissa.

Ketä seurata?

KooKoon A-nuorilla on vahvasti kouvolalainen joukkue, jota on höystetty ympäri Suomen tulevilla lupauksilla. Viime kauden A-nuorten Mestis-joukkueesta jatkaa 12 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia, joiden lisäksi mukana on uusia tulijoita ja paluumuuttajia.

A-nuorissa pelaa tällä kaudella pääasiassa 1995-1997-syntyneitä pelimiehiä.

KooKoossa muun muassa kouvolalaisilta Tuukka Laaksolta, Arttu Pelliltä, Niki Blombergilta, Sami Tammiselta, Pietari Koskelaiselta ja Niki Koskiselta odotetaan paljon.

- Uskon, että meillä on joukkueessa kärkiosaamista, joka pystyy ratkomaan pelejä eduksemme. Jos saamme ihannepakiston käyttöön, niin se on hyvällä mallilla, ja odotan myös, että maalivahtipelimme toimii ja antaa joka ilta mahdollisuuden voittaa, Huikuri analysoi.

Kesäkaudella erityisesti kapteeniksi valittu Niki Blomberg, edustusjoukkueessakin ihastuttanut Arttu Pelli sekä viime kaudella Mestiksessä nähty Sami Tamminen ovat säväyttäneet.

- Luulen, että Sami Tamminen pelaa tosi vahvan kauden. Hän on ollut syksyllä todella hyvä kaikissa peleissä, selvästi kentän näkyvin pelaaja mukaan lukien vastustajankin joukkue.

- Olen myös tyytyväinen meidän kapteeni Blombergiin. Hän on äijämäinen puolustaja ja joukkueelle iso johtaja. Tietysti jos Pelli pelaa meillä, niin hän on pelaaja ketä kannattaa seurata, mutta toivotaan että hän breikkaa ja pääsee pelaamaan Liigan pelejä.

Nuorten SM-liigaa KooKoo-Sport Valkealassa sunnuntaina kello 13! Vapaa pääsy.