A-nuorten pudotuspeli alkoi voitolla!

KooKoo–A avasi keväänsä hienosti. Ensimmäinen pudotuspeliottelu… ensimmäinen voitto!

KooKoon A-nuorten playoffsjuna starttasi tiistaina. Ensimmäinen pysäkki oli Lahden Isku Areena, mistä joukkue haki Villi kortti –kierroksen avausottelusta tyylipuhtaan 5–1-vierasvoiton.

– Hyvä peli mieltä. Olimme todellakin alusta asti valmiita pelaamaan playoff-jääkiekkoa, joukkueen päävalmentaja Jari Kauppila summasi.

– Iso hatunnosto menee kaikille jätkille. Jokainen latasi tänään täydet tehot, mutta se ei mennyt yli, vaan koko joukkue oli hyvällä tasolla.

Kotijoukkue Pelicans meni 1–0-johtoon avauserän puolivälissä, mutta KooKoo rokotti vain 26 sekuntia myöhemmin pelin tasoihin ja meni lopulta menojaan.

Pelin tasoihin löi hyökkääjä Olli Korhonen (kuvassa) ketjukaveri Joonas Odenin ja pakki Vili Simosen syötöistä. Puolustaja Turo Tallinen vei vieraat 2–1-johtoon vielä ennen erätaukoa Santeri Salmisen esityöstä.

Toisessa erässä Niki Koskinen lisäsi vierasjohtoa ylivoimaosumalla. Syöttöpisteet kirjattiin puolustaja Peetro Seppälälle sekä maalivahti Oskari Salmiselle. KooKoo vei peliä erässä miten tahtoi ja kotijoukkue joutui käyttämään aikalisänsäkin pyörityksen pysäyttämiseksi.

– Jo avauserässä otimme pelin pikkuhiljaa hallintaamme ja toisessa erässä olimmekin jo todella hyviä.

Pelicansin momentum oli päätöserän alussa, mutta KooKoo kesti alivoiman ja Salminen nollasi vielä alivoimalla tulleen rangaistuslaukauksenkin. Pelille lopullisen niitin iskivät Aleksi Honkanen ja Markus Raita, jotka molemmat osuivat päätösminuuteilla tyhjään Pelicans-maaliin.

– Päätöserän tilanne oli vähän uusi ja johtoasemassa pelaaminen aiheutti ehkä vähän jännitystäkin puseroon. Salminen otti tärkeän rankkarin kiinni ja pystyimme pitämään pelin itsellä.

– Puolustuksen kautta pelaamiseksihan kolmas erä meni, mutta se on tuollaisessa tilanteessa luonnollista. Kaveri ei päässyt huippupaikoille ja me kävimme tekemäsäs vielä pari maalia lisää.

Maalilla Oskari Salmiselle kirjattiin 27 torjuntaa ja Pelicans-kollega Jasper Patrikaiselle 33 koppia.

Villi kortti –kierros jatkuu toisella ottelulla Lumon Areenalla lauantaina kello 12:00. Ottelusarja pelataan ”paras kolmesta”-systeemillä, eli jatkopaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

– Tämä peli antaa hyvät lähtökohdat lauantaille, mutta emme me henkseleitä paukuttele. Sanoin joukkueellekin, että tällä pelillä ei ole lauantaina enää mitään merkitystä, Kauppila huomauttaa.

– Huomenna vähän treenaamme kuonat liikkeelle jaloista ja lauantaina meidän pitää olla valmiita tekemään vähintään sama työmäärä kuin tänään. Tätä tämä playoff-maailma on, joka päivä kamppaillaan itseä ja väsymystä vastaan.