Nyt se on totta: Paluu Liigaan!

Kouvolan KooKoo pelaa ensimmäisen Liiga-ottelunsa 25 vuoteen perjantaina Lappeenrannassa.

KooKoo oli Liiga-joukkue edellisen kerran keväällä 1990. Kolmantena Liiga-kautenaan oranssimusta joukkue löysi itsensä runkosarjan jälkeen karsinnoista, joissa lahtelainen Hockey-Reipas kaatoi kouvolalaiset kolmesti ja nousi SM-tasolle.

Kouvolan paluuta Liiga-kartalle saatiin odottaa lopulta 25 vuotta, kunnes viimein tulevana viikonloppuna KooKoo aloittaa uuden taipaleensa pääsarjatasolla. KooKoo matkaa perjantaina Liiga-avaukseen Lappeenrantaan testaamaan paikallisvastustaja SaiPan.

- Katsotaan miten uni tulee ensi yönä! Viikonloppua odotetaan kuin kuuta nousevaa, on vielä paikallisvastustaja SaiPa vastassa. Se on hieno ja perinteinen joukkue, saamme varmasti kovan sodan päälle, KooKoon puolustaja Mikael Kurki tuumasi torstaina.

KooKoon ja SaiPan yhteiset Liiga-vuodet 1988-1990 olivat keskinäisten pelien osalta eteläkarjalaisten juhlaa: SaiPa voitti kahdeksasta keskinäisestä kohtaamisesta seitsemän.

Oranssimustien ainoa voitto irtosi vasta toistaiseksi viimeisestä keskinäisestä Liiga-väännöstä helmikuussa 1990. Tuolloin Petteri Sihvonen, Jim Leavins, Gary Yaremchuk ja Sakari Petäjäaho niputtivat SaiPan Kouvolassa yli 5000 katsojan silmien edessä.

KooKoo ja SaiPa ovat viime vuosina jo hakeneet asemia tosipelejä varten kohtaamalla harjoituspeleissä. Kuluvan kesän mittelöiden voitot jakautuivat tasan 1-1.

- Harjoituspeleistä ei voi oikein koskaan sanoa yhtään, että mitä ne todella tarkoittavat. Peli on ihan erilaista, kun taisto pisteistä alkaa. Jos menet harjoituspeleissä kulmaan ja vastassa on toinen äijä, niin ei siinä ihan vielä terävin tiikerinsilmä kiilu, Kurki pohti.

Kurjen paluu Liigaan

Mikael Kurki on yksi KooKoon lukuisista uusista tuttavuuksista. Lähes 300 Liiga-ottelun puolustaja palaa Liigaan ja Suomeen kolmen Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen.

- Totta kai seurasin Ruotsissakin, että miten täällä pelit sujuvat. Olen ollut hengessä mukana ja nyt olenkin tosi innoissani paluusta Liigaan. Suomessa pelataan kuitenkin vähän erilaista lätkää, Kurki analysoi.

- Innolla odotetaan ensimmäistä peliä! Tässä on kuitenkin jo muutaman kuukauden odotellut, että pääsee pelaamaan kunnon pelejä.

Kurjen edellinen kausi päättyi iloisesti, kun miehen edustama Karlskrona HK nousi Allsvenskanin mestarina Ruotsin korkeimmalle sarjatasolle SHL:ään. Kurki siirtyi joukkueeseen kaudeksi 2012-13, joka oli Karlskronan ensimmäinen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Ennen Ruotsiin siirtymistään Kurki pelasi kauden 2005-2012 Espoon Bluesissa. Jo tuolloin SaiPa jäi pakin mieleen työteliäänä ja vaarallisena joukkueena, eikä tilanne ole kolmen viime kauden aikana muuttunut ainakaan huonompaan suuntaan.

- SaiPa on aina ollut samanlainen joukkue, sitkeä ja kova tekemään töitä. Nyt ainakin itselleni näyttää siltä, että joukkueessa on myös paljon kiekollista taitoa. Se on meille hyvä mittari.

SaiPa lähtee uuteen kauteen kirkastamaan viime kauden puolivälierätappiotaan. Lappeenrantalaisjoukkue hävisi kesällä vain yhden harjoitusottelun elokuun lopussa Kouvolassa KooKoolle puhtaasti 3-0.

Konkarimaalivahti Jussi Markkanen ja hyökkääjät Ville Koho sekä Petteri Nokelainen ovat nimekkäimpiä vastuunkantajia. Joukkueessa viilettää myös Kouvolasta tuttuina niminä maalivahti Jani Nieminen, puolustaja Lasse Lappalainen sekä hyökkääjä Mikael Kuronen.

Lappeenrantalaisjoukkue hävisi kesän harjoitusotteluissa vain yhden pelin; elokuun lopussa Kouvolassa KooKoolle puhtaasti 3-0.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 12.9. klo 17:00 KooKoo-SaiPa – osta liput
!
Ke 16.9. klo 18:30 KooKoo-HPK – osta liput!