O’Connor: ”Kesä tai ei – haluamme voittaa!”

KooKoo pelaa perjantaina kesän neljännen harjoitusottelunsa. Vaikka sarjapisteitä ei jaeta, haluaa joukkue poistua kotikaukalosta voittajana.

Harjoituspeleissä ei vielä kisata tärkeistä sarjapisteistä, vaan keskittyminen on muun muassa oman pelin kehittämisessä sekä ketjukoostumusten löytämisessä – ja puolustaja Ryan O’Connorin mukaan voittamisessa.

- Tavoite on voittaa, tietysti. Oli kesä tai ei, haluamme aina voittaa jokaisen matsin. Hävisimme viime pelin kotona, emmekä haluaa tarjota tappioita faneillemme, O’Connor linjaa painokkaasti.

KooKoo aloitti kesän hyvällä Imatran-turnauksella, mutta edellisviikolla kotipeli Rauman Lukkoa vastaan taipui tappioksi.

- Teimme muutamia isoja virheitä, jotka maksoivat maaleja ja voiton. Virheitä tapahtuu harjoituspelikaudella, mutta niistä pitää päästä eroon ennen kuin kausi alkaa. Iso harmillinen asia oli tietysti Järvenpään loukkaantuminen.

- Lukko-peli oli hyvä harjoituspeli, sillä siinä saimme erilaisia kokemuksia kuin kahdessa ensimmäisessä. HPK on uudistunut paljon, joten on vielä vaikea sanoa, millainen peli perjantaista tulee.

Pienikokoinen O’Connor on aloittanut kesäkauden ruotsalaisjätti Robin Jacobssonin puolustajaparina.

- Robin on vähän kuin kaksoisolentoni, iso ja vahva! Hänen kanssaan on hyvä pelata, koska hän lukee peliä hyvin ja tekee oikeita asioita. Työnjakomme on selkeä. Pelimme parantuu varmasti vielä, kunhan saamme lisää pelejä alle. Olen tyytyväinen, että saan pelata Robinin parina.

Kanadalainen O’Connor aloittaa toisen kautensa Kouvolassa ja kolmantensa Suomessa. Viime kaudella pakki tehtaili 59 ottelussa 9+18 tehopistettä ja oli KooKoon tehokkain puolustaja. Uudella kaudella tähtäimessä on kymmenen maalin rajapyykki.

- Hioin kesällä paljon laukaustani. Otin Suomesta mukaan kasan mailoja, mutta en voinut tuoda takaisin yhtään, koska lauoin niin paljon, että kaikki hajosivat.

- Kotikaupungistani Hamiltonista on monia NHL-pelaajia, joiden kanssa kävin kesällä jäällä. Pääsin myös valmentamaan erästä junnuporukkaa, mikä oli tosi hauskaa! Sai kerrankin olla huutamassa, eikä vain ottaa huutoa vastaan, OC naurahtaa.

Miehen kesään mahtui treenaamisen ohella myös erikoisempi tapaus.

- Olimme eräänä viikonloppuna kavereidemme kanssa mökillä. Heräsin aamulla siihen, että käteni oli musta ja turvonnut. En pystynyt itse edes ajamaan autoa, vaan kaverini täytyi ajaa minut sairaalaan, O’Connor muistelee kesäkuista sattumusta.

Todennäköisimmin syy oli yöllisessä hämähäkin puremassa.

- En ole edes 100% varma, että se oli juuri hämähäkki, mutta se on todennäköisin vaihtoehto. Olen ainakin sanonut kaikille, että Kanadan myrkyllisin ja vaarallisin hämähäkki puri minua! Kädessä näkyy edelleen pieni jälki, mutta muuten kaikki on hyvin, ”Kouvolan Peter Parker” kertoo.

KooKoo kohtaa HPK:n Lumon Areenalla perjantaina kello 18:30. Ovet ja pääoven lipunmyynti aukeavat kello 17:30. Tervetuloa! Liput etukäteen kätevästi netistä!