Odotettu Kaakon Derby on täällä!

KooKoo ja SaiPa kohtaavat lauantaina toisensa ensimmäistä kertaa lähes neljään kuukauteen. Paikallispeli mitellään Kouvolan Lumon Areenalla kello 17:00 alkaen.

Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan paikallisväännön alkutahdit miteltiin Liiga-kauden avausviikonloppuna. KooKoon ja SaiPan kauan odotettu kauden kolmas kohtaaminen on vihdoin edessä lauantaina Kouvolan Lumon Areenalla.

- Nämä ovat hienoja pelejä varmasti kaikille mukana olijoille! Kun areenalla on paljon yleisöä ja tunnelmaa, niin olen varma, että siihen syttyy jokainen pelaaja, KooKoon valmentaja Mikko Haapakoski maalailee.

KooKoo metsästää lauantaina jo neljättä peräkkäistä kotivoittoa - ja samalla paluuta voittojen tielle. Oranssimustien kahdeksan ottelun pisteputki näet päättyi perjantaina Jyväskylän vieraskaukalossa, missä kotijoukkue JYP oli selvästi kouvolalaisia parempi.

Jyväskylän-peli jätti KooKoolle petrattavaa etenkin puolustuspelaamiseen.

- Teimme aivan liikaa virheitä puolustuspelissä, mikä näkyi eteenpäin väsyneenä hyökkäämisenä. Vanha totuus sanoo, että kun puolustat huonosti, myös hyökkäät huonosti. Erikoistilannepelaaminen oli hyvää, mutta muuten hyvät asiat liian hetkittäisiä, Haapakoski kommentoi.

- Tappion jälkeen urheilija yleensä sisuuntuu ja haluaa parantaa otteitaan. Sitä me tarvitsemme, sillä vastustaja ei yhtään helpotu.

KooKoo pelasi Jyväskylässä ilman kuumeisena kotiin jäänyttä päävalmentaja Petri Mattilaa.

Kauden ensimmäiset Kaakon Derbyt päättyivät SaiPan voittoihin. Lappeenrannassa lukemat olivat trillerin jälkeen voittolaukauskisan jälkeen 4–3 ja Kouvolassa puhtaasti 7–2.

KooKoon oma kasvatti Mikko Virtanen pelasi perjantaina Jyväskylässä Liiga-uransa ensimmäisen ottelun. Lauantaina edessä on todennäköisesti ensimmäinen matsi kotoisan Lumon Areenan jäällä.

- Sain aamulla tietää, että pelaan JYPiä vastaan, eli en ehtinyt hirveästi miettiä tai jännittää. Hetki meni totutellessa pitkästä aikaa laiturin paikkaan, mutta oli totta kai hauskaa ja hienoa päästä pelaamaan ensimmäinen Liiga-peli, Virtanen tuumasi tuoreeltaan matsin jälkeen.

- Tämä tappio analysoidaan, palautellaan ja käännetään nopeasti katse kohti SaiPaa, joka on tosi kova jengi. Huomenna kotihallissa on varmasti tosi hieno tunnelma. Hieno peli edessä!

Ottelu on istumapaikkojen osalta loppuunmyyty, mutta seisomapaikkalippuja on myymättä runsaasti. Ovet aukeavat yleisölle poikkeuksellisesti jo kello 15:30 eli puolitoista tuntia ennen avauskiekon tippumista.

- Runsaan yleisömäärän ja paukkupakkasten johdosta avaamme ovet jo puolta tuntia normaalia aiemmin. Toivomme, että saamme näin porrastettua katsojien saapumista siten, ettei kenenkään tarvitsisi hytistä lippujonoissa, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi.

- Paras tapa varmistaa jouheva sisäänpääsy on tietysti ostaa liput ennakkoon Ticketmaster Suomen netistä, toimitusjohtaja vinkkaa.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 9.1. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!
Pe 15.1. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!