Odotus päättyy – Liiga on taas täällä!

Pitkä kesätauko on jälleen vietetty ja taas päästään tositoimiin, kun uusi Liiga-kausi starttaa! KooKoon uuden Liiga-ajanjakson järjestyksessään kolmas kausi käynnistyy jo perinteeksi muodostuneella tavalla Kaakon Derby-viikonlopulla.

KooKoon joukkue on kokenut kesän aikana melkoisen mullistuksen, kun peräti 13 viime kauden pelimiestä vaihtoi maisemaa.

KooKoo hankki kesän aikana poistuneiden pelimiesten tilalle uusia nimiä, kun muun muassa HIFK:ssa 2011 Suomen mestaruuden voittaneet Eetu Pöysti ja Siim Liivik siirtyivät oranssimustaan sotisopaan. Mieluinen hankita päävalmentaja Tuomas Tuokkolalle oli myös kauden 2013–2014 pistepörssin voittanut Michael Keränen, joka pelasi tuolloin juuri Tuokkolan alaisuudessa.

Oulun Kärpistä KooKooseen vaihtanut Toni Kähkönen sai samantien ison vastuun, kun miehelle lyötiin vasempaan rintaan kapteenin C-kirjain. Kähkönen on kaikkiaan KooKoon pääsarjahistorian viides kapteeni Harri Haapaniemen, Risto Kermisen, Ari Vallinin sekä Josh Greenin jälkeen.

Kähkösellä on johdettavanaan omien sanojensa mukaan niin sanotusti hyvä mixi kokemusta ja nuoruutta.

– Innokas joukkue on johdettavana. Meillä on hyviä tervepäisiä nuoria, jotka haluavat mennä eteenpäin. Yhteisöllisyydessä ja yhteisen jutun löytämisessä on totta kai vielä tekemistä, kun runko on uudistunut paljon, mutta sitä me täällä joka päivä yritämme rakentaa.

KooKoo pelasi ennen varsinaisen runkosarjan alkamista kahdeksan treenimatsia, joista tuloksena oli yksi voitto rangaistuslaukauksilla, kaksi tappiota jatkoajalla sekä viisi tappiota. Kähkönen näkee, että vaikka pelit eivät tuloksellisesti menneetkään suunnitelmien mukaan, tapahtui niissä kuitenkin pelillisesti hyviä asioita.

– Viimeinen puolitoista kuukautta on mennyt nousujohteisesti; hyviä treenipelejä pelillisesti, vaikkei niin hyviä tuloksellisesti. Minun mielestä meillä on ollut hyviä juttuja pelin sisällä. Pelitavalliset asiat ovat olleet hyviä, nyt vaan tulos ollut huono, mutta sitä lähdetään nyt kääntämään.

Pääkäskijä Tuokkolan linjausten mukaan KooKoo pyrkii pelaamaan nopeaa ja aktiivista lätkää.

– Pelinopeus tuntuu olevan iso sana tällä hetkellä Liigassa ja varmasti jokainen joukkue pyrkii nopeuttamaan peliään. Kyllä tulee olemaan vauhdikas Liiga-startti, Kähkönen näkee.

Liiga-kausi alkaa jo perinteiseen tapaan Kaakon Derby-viikonlopulla, kun ensin pelataan perjantaina Lappeenrannassa ja heti perään lauantaina Kouvolassa. Viime kaudella joukkueet pelasivat viimeistä kohtaamista lukuun ottamatta erittäin tasaisia pelejä, sillä lähes kaikki ratkesivat yhden maalin erolla.

KooKoo ja SaiPa kohtasivat harjoituskaudella kahdesti, ensin Bauer-turnauksessa Imatralla ja elokuun lopulla kotoisella Lumon Areenalla. SaiPa nappasi voiton molemmista kamppailuista, joten hampaankoloon jäi paljon runkosarjakohtaamisiin.

– SaiPalla on vähän samantyylinen joukkue kuin meillä. Pelattiin todella vauhdikkaita pelejä niitä vastaan. Hekin pyrkivät pelaamaan nopeaa peliä ja sielläkin on aika nuori joukkue kasassa. Odotan kyllä hyvää ja vauhdikasta aloitusviikonloppua.

Kaakon Derbyt ovat tavallisesti liikuttaneet lätkäkansaa ja kummankin kotiareenat ovat pullistelleet ihmisistä, kun joukkueet pelaavat. Myös kentällä on tunnetta riittänyt, vaikkei sitä vielä harjoitusmatseissa nähtykään.

– Harjoituspeleissä tunteet eivät vielä päässeet valloilleen, mutta nyt ei säästellä, kun back-to-back pelit on ja pelataan pisteistä!

Vaikka Kaakon Derbyt pelattiin Oulusta katsoen kaukana etelässä, eivät ne ole jääneet Kähköseltä huomaamatta.

– Kyllä ne huomiota herättivät myös Kouvolan ja Lappeenrannan ulkopuolella. Derbypelit nostetaan Liigassa aina esille ja varsinkin nyt, kun KooKoon nousun myötä on saatu uusi kiihkeä paikallispeli kartalle. Kovin paljon en tietysti pelejä seurannut, mutta sen kyllä näki, että hyvä meininki oli molemmilla paikkakunnilla.