Ohut tulos Tampereelta

KooKoo kaatui lauantaina Tampereen Hakametsässä kotijoukkue Tapparan käsittelyssä saappaat jalassa. Kotijoukkue karkasi päätöserässä 2–0-voittoon.

Hyvästä esityksestä huolimatta KooKoon pistepussi ei lihonut lauantaina. Joukkue laittoi Tampereella Tapparan ahtaalle, mutta taipui tehottomana loppulukemin 2–0 (0–0, 0–0, 2–0). Tappara iski toisen maalinsa ylivoimalla ja toisen tyhjään KooKoo-maaliin.

- Isossa kuvassa meidän peli oli tänään erinomainen. Olimme lähellä, mutta tulos jäi ohueksi suoritukseen nähden, KooKoo-päävalmentaja Petri Mattila summasi.

- Pystyimme pitämään Tapparan todella vähissä maalipaikoissa. Puolustimme todella hyvin ja kaksi erää hyökkäsimmekin riittävän rohkeasti. Kolmannessa erässä hieman passivoiduimme ja Tappara on silloin aika rutinoitunut jengi ratkaisemaan pelejä.

KooKoo-veskari Juha Järvenpää torjui ottelussa 18 koppia, kun Tappara-veskari Tomi Karhunen joutui venymään kiekon tielle 26 kertaa. KooKoon puolustuspeli oli koko illan tiivistä, mutta sitä oli vastaavasti vastassa myös isäntien alakerrassa.

Runkosarjaa on KooKoon osalta jäljellä vielä neljä ottelua. Joukkue urakoi viimeiset kotipelinsä tulevana tiistaina Lukkoa ja torstaina Ässiä vastaan.

- Tämä joukkue ei luovuta. Toisen sarjapelin jälkeen meiltä kysyttiin, että hävettääkö, mutta nyt olemme tässä ja jatkamme taistelua. Emme häpeä esityksiämme, vaan annamme kaikkemme ja olemme ylpeitä teoistamme. Taistelemme joka pelissä pisteistä ja voitoista kauden loppuun asti.

Pienet marginaalit

KooKoo taisteli Tapparan vieraana maalittomissa tasalukemissa yli 50 minuuttia. Ratkaisu kulminoitui KooKoo-hyökkääjä Josh Greenin jäähyyn, jonka aikana Tapparan Patrik Laine iski 1–0-voittomaalin. Toisen maalin Tappara iski tyhjään maaliin.

- Meidän näkövinkkelistämme jäähy oli heppoinen. Linja oli selkeä, mutta se vihellys yllätti meidän. Alivoimalla pelaajan maila tipahti ja kaveri rokotti. Aika pieniin marginaaleihin ratkaisu kääntyi, kuten tiukoissa peleissä aina, KooKoo-luotsi Mattila kommentoi.

- Pyrimme etukäteen katsomaan Tapparan ylivoimasta muutaman pelaajan ja Laine kuului heihin. Hän sai silti yhden paikan - ja teki yhden maalin.

Vieraiden esitys Hakametsässä sai päävalmentajalta syystäkin kiitosta. KooKoon edellinen vieraspeli Tapparaa vastaan päättyi tylyihin 7–1-lukemiin, mutta lauantaina valko-oranssit väänsivät sinisten kanssa tasapäin.

KooKoolla oli omat saumansa, mutta tolppien kilauttelua lähemmäs maalintekoa joukkue ei tällä kertaa venynyt.

- Maalin pelit ratkeavat pieniin asioihin. Meillä oli tänään kolme tolppaa, mutta vaikea niitä on mennä viilaamaan, jotta kiekko kimpoaisi sisä- eikä ulkopuolelle.

- Jos viidellä viittä vastaan –pelissä maalipaikat on tasan, niin onhan se kova suoritus tuon tason joukkuetta vastaan. Olimme muuttaneet pelaamistamme suhteessa Tapparaan johtuen edellisen reissun tylystä tuloksesta. Muutokset toimivat hyvin ja joukkue oli sitoutunut niihin. Saimme Tapparan hyökkäyspelin hyvin tyrehdytettyä.

RUNKOSARJAN JÄLJELLÄ OLEVAT KOTIOTTELUT:
Ti 1.3. klo 18:30 KooKoo–Lukko –
osta liput!
To 3.3. klo 18:30 KooKoo–Ässät –
osta liput!