Ojantakanen: ”Liiga-sopimus on erittäin iso asia”

Kasperi Ojantakanen palaa neljän yliopistovuoden jälkeen takaisin Suomeen.

KooKoo julkisti torstaina Kasperi Ojantakasen ja Niki Koskisen pelaajasopimukset. Oranssimustien oma kasvatti Niki Koskinen oli viime kaudella KooKoon A-nuorten pelillisiä johtajia, mutta mikä mies on Kasperi Ojantakanen?

Nimi ei juurikaan soittane kelloja – vielä – sillä Ojantakanen on pelannut neljä edellistä kautta suomalaisille tuntemattomammassa USA:n yliopistosarja NCAA:ssa.

Ojantakanen treenasi KooKoon mukana kaksi viikkoa toukokuun puolivälissä ja tienasi esityksillään 1+1-vuotisen Liiga-sopimuksen.

– Kasperi harjoitteli kaksi viikkoa mukanamme Kuusankoskella ja pidimme näkemästämme, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

– Kassu on monipuolinen nuori pelaaja, jolla on potentiaalia ottaa iso askel eteenpäin nopeastikin. Tehokas junioritausta ja neljä yliopistovuotta antavat hyvät työkalut ammattilaisuran rakentamiselle.

Ojantakanen on 23-vuotias kiekkoilija Helsingistä. Viimeiset neljä kautta hyökkääjä pelasi NCAA:ssa Connecticutin yliopiston Uconn Huskiesin joukkueessa.

– Neljän vuoden aikana kasvoin ihmisenä erittäin paljon. Jälkeenpäin ajateltuna oli todella hyvä ratkaisu lähteä oman mukavuusalueen ulkopuolelle uuteen maahan ja uuteen kulttuuriin, Ojantakanen sanoo.

Helsinkiläinen lähti yliopistoon kaudeksi 2014–2015. Edellisellä kaudella Ojantakanen nakutti Helsingin Jokerien A-nuorissa 46 ottelussa 24+33 tehopistettä, mikä oikeutti joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikkaan ja koko sarjan tilastoissakin seitsemänteen sijaan.

– Päätin jo melko aikaisessa vaiheessa, että lähden yliopistopolulle. Olin kuullut paljon hyvää sarjan tasosta ja lähtö tuntui minulle henkilökohtaisesti parhaalta ratkaisulta.

– Neljä vuotta kasvaneilla harjoitusmäärillä antoi hyvän pohjan fyysiselle kehitykselle. Ja tottakai myös koulutuksen saaminen pelaamisen ohella painoi vaakakupissa.

Huskies pelasi kotiottelunsa yli 14000 henkeä vetävässä XL Centerissä, jossa myös entinen NHL-seura Hartford Whalers pelasi tarunsa päättymiseen asti.

– Lätkän puolesta yliopistokiekko vaati sopeutumista, sillä peli pienessä kaukalossa on fyysisempää ja nopeatempoisempaa. Uskon, että erilaisen jääkiekkokulttuurin näkeminen ja kokeminen on tehnyt minusta rohkeamman ja kokonaisvaltaisemman pelaajan.

Minkälainen pelaaja sitten olen?

– Pystyn pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Näkisin, että vahvuuksiani ovat luistelu ja pelinluku. Haluan pelata kiekolla ja luoda tilanteita, mutta pelaan myös tunnollisesti puolustussuuntaan. Pyrin auttamaan joukkuetta menestymään kaikin keinoin.

Nyt Ojantakasella on taskussa uran ensimmäinen ammattilaissopimus ja syksyllä edessä ensimmäiset aikuisten sarjaottelut.

– Tulin Kuusankosken jääjaksolle sillä ajatuksella, että otan paikan joukkueesta. Pyrin koko ajan pelaamaan omilla vahvuuksillani ja sitä kautta näyttämään taitoni, Ojantakanen kertaa.

– Liiga-sopimus on minulle erittäin iso asia. Minun on aika ottaa seuraava steppi urallani ja olen varma, että Liiga ja KooKoo antavat siihen erinomaisen mahdollisuuden. Olen nähnyt ja kuullut organisaatiosta pelkkää hyvää, joten odotan innolla kauden alkua.

Valokuva ©: UConn Athletic Communications