Olympiatauolta maakuntamatkalle – "Mennään pilaamaan juhlat!"

KooKoo palaa puolentoista viikon olympiatauolta rytinällä, kun joukkue pelaa niin tiistaina kuin keskiviikkonakin.

Olympiatauolta palataan runkosarjan viimeisten pelien pariin ja KooKookin palaa tauolta vauhdikkaasti. Tiistaina mustaoranssit pelaavat Oulussa Kärppiä vastaan ja keskiviikoksi joukkue laskettelee hieman alemmas – Jyväskylään, jossa vastassa on JYP.

KooKoo täydensi joukkuettaan tiistaina, kun Topi Taavitsainen liittyi joukkueeseen loppukauden kattavalla lainasopimuksella. 26-vuotias Taavitsainen on pelannut kahden kauden aikana Turun Palloseurassa 81 ottelua tehoin 6+8=14.

Kaudella 2015-2016 Taavitsainen takoi TUTO Hockey’n väreissä Mestiksessä peräti 22 maalia 41 ottelussa.

– Topi on minulle vähän tuntemattomampi jätkä, mitä nyt olemme jokusen kerran pelanneet vastakkain Mestiksessä ja Liigassa. Hyvin hän pääsi heti touhuihin kiinni ja näytti jäällä pirteältä, KooKoon varakapteeni Jan-Mikael Juutilainen kommentoi.

KooKoolla oli ennen olympiataukoa pulaa puolustajista ja näin ollen Juutilainen tuurasi pakistossa. Juutilainen onkin pelannut puolustuksessa oikein mallikkaasti. Normaalisti hyökkääjänä nähty ”Juuti” ei myöskään ole laittanut puolustajakomennusta pahakseen.

– Puolustajana on mennyt mielestäni ihan kivasti. Onhan se erilaista, mutta toisaalta peruspelaamisen lainalaisuudet pätevät, olit sitten hyökkääjä tai puolustaja. Alakerrassa yritin pitää pelini simppelinä enkä lähtenyt yrittämään hienouksia.

– En välitä mitä paikkaa pelaan, vaan menen sinne, missä voin parhaiten joukkuetta auttaa!

KooKoo palaa olympiatauolta kovimmalla mahdollisella haasteella, kun joukkue matkaa Ouluun Kärppien vieraaksi. Oulu on ollut KooKoolle haastava paikka, sillä mustaoranssit eivät ole voittaneet siellä 18 vuoteen. Kärpillä on myös mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto saamalla ottelusta yhdenkin pisteen.

– Haaste on kova. Kärpät on ollut koko kauden ajan kliinisen tehokas ja vielä erityisen hyvä kotikentällään. Me pääsemme kuitenkin peliin ilman paineita ja viikon matsitauon jälkeen jätkissä riittää virtaa. Menemme sinne pilaamaan juhlat!

Tiistain jälkeen joukkue laskettelee Oulusta hieman etelämmäs Jyväskylään, jossa pelataan joulukuulta JYP:n CHL-pelin takia siirretty kohtaaminen. JYP on ollut viime aikoina varsinkin kotonaan kovassa vireessä. JYP on hävinnyt viimeksi kotonaan joulukuun toinen päivä.

– JYP:iin pätee samat teesit kuin Kärppiin. He ovat vaarallisen vahva joukkue, erityisesti kotikaukalossa. Emme kuitenkaan kumartele kuvia, vaan haemme ensin pisteet Oulusta ja sitten jatketaan hyvällä draivilla Jyväskylässä! 

Seuraavat kotiottelut:

Ti 6.3. klo 18:30 Opiskelijapeli KooKoo–Ässät – osta liput!
La 10.3. klo 17:00 Runkosarjan päätöskierros KooKoo–JYP – osta liput!