Oscar Eklund KooKoo-pakistoon

KooKoon Liiga-miehistön alakerta vahvistuu ruotsalaispuolustaja Oscar Eklundilla.

Puolustaja Oscar Eklund siirtyy loppukauden mittaisella sopimuksella Kouvolan KooKoon riveihin. Ruotsalainen Eklund, 27, liittyi KooKoon mukaan tiistaina ja on mukana jo keskiviikon HPK-kotipelissä, kunhan pelilupa-asiat ratkeavat.

- Meillä oli neuvotteluyhteys Eklundiin jo pidemmän aikaa, mutta viime viikolla pääsimme viimein yhteisymmärrykseen ja Oscar saapui Suomeen maanantaina, kertoo KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen.

- Eklund pystyy vahvistamaan joukkuettamme sekä puolustus- että hyökkäyspelissä. Hän tuo meille lisää kiekollista osaamista, tulivoimaa hyökkäyssiniviivalle ja varmuutta puolustuspeliin.

Puolustaja on suomalaisyleisölle tuttu Oulun Kärpistä vuosilta 2011-13 ja Helsingin IFK:sta kaudelta 2013-2014. Viime kauden Eklund pelasi kotimaansa pääsarjaa Brynäsissä.

- Tykkään Suomen Liigasta todella paljon ja halusin tulla täksi kaudeksi takaisin. Liiga tuntuu sopivan minulle ja pelityylilleni hyvin, Eklund kommentoi.

Eklund viiletti ensimmäiset harjoituksensa KooKoon mukana tiistaiaamuna. Oranssimustasta joukkueesta löytyi jo valmiiksi muutamia tuttuja kasvoja.

- En ole ehtinyt hirveästi tutustua ympäristöön, mutta joukkueessa näyttää olevan hyviä äijiä ja kaikki ovat olleet tähän asti mukavia minulle. Harjoittelin Ruotsissa itsekseni ja olin jäällä Djurgårdenin juniorijoukkueen kanssa. Ensimmäiset harjoitukset Kouvolassa olivat omalta osaltani aika kauheat, mutta en odottanutkaan vielä muuta, puolustaja naurahtaa.

- Pelasin Julius Nyqvistin kanssa HIFK:ssa ja Mikko Alikosken kanssa Kärpissä. Lisäksi olen tavannut Ari Vallinin muutamaan otteeseen.