Oulu jäi jälleen valloittamatta

Koko 2000-luvun jatkunut KooKoon Oulun-kirous piti pintansa tiistaina, kun Kärpät oli kotikaukalossaan oranssimustia vahvempi.

KooKoo ja Kärpät kohtasivat tämän kauden aikana ensimmäistä kertaa, kun mustaoranssit matkasivat Ouluun. Kärpät oli Raksilassa tyly isäntä ja jätti vierailijat maaleitta. Täysi pistepotti jäi pohjoiseen lukemin 5–0 (1–0, 1–0, 3–0).

– Numerot ovat julmat suhteessa pelin kulkuun, eli siihen, miten pystyimme tänään haastamaan Kärppiä. Tämä ei missään nimessä ollut meiltä huono peli, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

– Pelissä oli paljon hyvääkin. Kaksi ensimmäistä erää olivat hyviä, eikä kolmaskaan huono ollut. Täytyy aina huomioida vastustaja ja heidän iskukykynsä ja verrata sitä siihen, miten me pystymme suoriutumaan.

Kärppien kotivoitto katkaisi samalla KooKoon kuuden ottelun pisteputken. Oulu on ollut KooKoolle vuosien ajan hankala paikka, sillä joukkueen edellinen voitto Raksilasta on edelliseltä vuosituhannelta.

KooKoon lähtö peliin ei ollut paras mahdollinen, sillä joukkue sortui jäähyilyyn erän ensimmäisillä minuuteilla. Ensimmäisen jäähyistä oranssipaidat vielä kestivät, mutta toisessa Kärppien tehonimet rankaisivat. Shaun Heshka ampui viivalta ja kiekko kimposi KooKoo-pakista maalin perukoille.

Erän jälkimmäisellä kympillä KooKoo pääsi peliin paremmin mukaan ja pakottikin puolestaan Kärpät jäähyilyyn. KooKoon ylivoima ei ollut kuitenkaan parhaimmillaan ja hyvät maalintekopaikat loistivat poissaolollaan.

Myös toinen erä käynnistyi KooKoon jäähyillessä, mutta nämä alivoimat KooKoo selvitti urhoollisesti. Oranssipaidat pääsivät myös toisessa erässä yrittämään maalia ylivoimalla, mutta tulos oli edelleen laiha.

Erän loppupuolella Kärpät lisäsi johtoaan, kun Mikael Ruohomaan millintarkka veto yläkulmaan upposi maaliin. Tuokkola käytti maaliin valmentajan haaston maalin ollessa pois paikaltaan. Haasto ei kuitenkaan mennyt läpi ja näin ollen KooKoo menetti aikalisänsä.

Läpi kauden hyvin toiminut ylivoima oli pelin aikana todellinen murheenkryyni, sillä KooKoo pääsi heti kolmannen erän alkuun yrittämään maalia jopa kahden miehen ylivoimalla, tuloksetta.

– Ylivoima harmittaa, varsinkin se 40 sekunnin kahden miehen YV, jossa menetimme kiekon kahdesti hyökkäysalueella. Siinä oli iskun paikka, mutta emme kyenneet sitä käyttämään. Se oli kova pala.

Kuin varkain Kärpät pääsi tekemään kolmannen maalinsa, kun Ruohomaan heitto maalille kimposi Järvenpään torjunnasta suoraan Charles Bertrandin lapaan ja ranskalainen siirsi kiekon tyhjään maaliin.

Tuokkola teki rohkean päätöksen, kun erää oli jäljellä reilut seitsemän minuuttia ja otti veskarin pois maalilta. Uhkapeli kolahti omaan nilkkaan, kun Ville Leskinen pääsi kiekkoon käsiksi ja heitti ottelulle ratkaisun tyhjään maaliin omalta alueelta.

– Yritimme vielä 3–0-tilanteessa tosissaan, emmekä heittäneet pyyhettä kehään, vaan yritimme kavennusta ilman veskaria. Kaveri käänsi omasta päästä kiekon reppuun ja siihen loppui samalla se takaa-ajo.

Kärpät iski vielä viidennen maalin Jasse Ikosen toimesta ja näihin lukemiin ottelu myös päättyi.

– Olimme pelissä kiinni ja pystyimme puolustamaan hyvin, mutta täytyy tunnustaa realiteetit ja faktat; tänään ei riittänyt.

Seuraavat kotiottelut:

Pe 27.10. klo 18:30 KooKoo–Sport – osta liput! Sport-tuplapeleihin pakettitarjous!
La 28.10. klo 17:00 KooKoo–Sport – osta liput! Sport-tuplapeleihin pakettitarjous!
Ke 1.11. klo 18:30 KooKoo–HPK – osta liput!