Pe 25.1. 18:30 VS.

Oulusta mukaan yksi piste

KooKoo sai lauantaina viikon ainoan pisteensä, mutta joutui pettymään jatkoajalla vierasjäällä Oulun Kärppiä vastaan.

Oranssimustien vaikea viikko jatkui lauantaina Oulussa 64 minuutin taistolla, mutta kouvolalaisryhmä taipui lopulta jatkoajan viimeisellä minuutilla. Seuralegendansa Markku Kiimalaisen paidan ottelussa jäädyttänyt Kärpät juhli loppuluvuin 2–1 (0–0, 1–1, 0–0).

- Eilisen jäljiltä keräsimme henkiset sirpaleet suhteellisen hyvin kasaan. Saimme joukkueen jalkeille ja suorittamaan olosuhteisiin nähden kelvollisen pelin, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila näki.

- Jatkoaika oli pienestä kiinni. Meillä oli kaksi hyvää paikkaa, mutta emme niistä tehneet, ja kaverilla oli kaksi paikkaa, joista toisesta he tekivät maalin.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata 42 sekuntia vaille täysi aika, ennen kuin Kärpät osui lähietäisyydeltä. KooKoo-leiri purnasi maalia voimakkaasti vedoten Kärppien väärään vaihtoon – turhaan.

Pelin jälkeen otteluvalvoja asettui kouvolalaisten kannalle, mutta pisteet ehdittiin jo jakaa.

- Karvaan tappiosta tekee se, että pelin jälkeen otteluvalvoja totesi nätisti jatkoaikamaalia edeltäneen väärän vaihdon. Kentällä oli neljä Kärppä-pelaajaa, mutta kun ei ole haastamissääntöä, niin ei se meidän mieltä lohduta yhtään.

- Ehkä se taudinkuvaan sopii, että kaikki pienetkin asiat kääntyvät meitä vastaan. Emme päässeet rankkarikisaan kokeilemaan onnea, että mitä olisi jäänyt käteen.

KooKoo sai matsiin heti aamusta jobinpostia, kun kävi selväksi, ettei kapteeni Josh Green pysty perjantaina saamansa iskun jäljiltä pelaamaan. Greenin paikan kakkosketjun keskellä otti Jan-Mikael Juutilainen ja Juutilaisen paikan laidasta perjantaina 13. hyökkääjänä Liiga-kartalla debytoinyt Jesse Espo.

- Pistimme Juutilaisen keskelle ja Espon laitaan, ei siitä sen suurempaa sotkua aiheutunut. Aamulla oli jo hyvissä ajoin tiedossa, että Green ei tänään pelikuntoinen ole.

Sarjassa peräkkäisillä sijoilla olevat joukkuee pelasivat Oulussa tasaisen matsin. Kärpät meni toisen erän alkuun ylivoimalla 1–0-johtoon, mutta KooKoo tuli erän puolivälissä tasoihin niinikään ylivoimalla. Illan ainoa KooKoo-maali syntyi Ryan O’Connorin lavasta ja syöttöpisteet kirjattiin Mikko Lehtoselle sekä Juha-Pekka Haatajalle.

Jatkoajalla Kärppien voittomaalin viimeisteli Saku Mäenalanen.

Seuraavat kotiottelut:
To 24.11. klo 18:30 KooKoo–TPS – osta liput!
Ke 30.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
La 3.12. klo 17:00 KooKoo–Tappara – osta liput!