Pe 25.1. 18:30 VS.

Paikallispelissä tanskalaismauste – ”Lauantaina emme ole kavereita!”

KooKoon Liiga-viikko jatkuu lauantaina, kun vieraita saapuu kuudenkymmenen kilometrin päästä Lahdesta.

KooKoo jatkaa kahden ottelun viikkoa lauantai-iltana Lumon Areenalla, kun paikallisvastustaja Lahden Pelicans saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella vierailulle Kouvolaan. KooKoo palasi maajoukkuetauolta mollivoittoisesti, kun mustaoranssit jäivät tiistaina Jyväskylän vierailulla maaleitta.

– Ihan ensimmäiseksi meidän täytyy tehdä maaleja voittaaksemme pelejä. Meidän pitää laukoa enemmän ja olla nälkäisempiä päästäksemme kiekolle. Ylivoimalla meidän täytyy myös olla paljon tarkempia. Meillä oli tiistaina hyviä hetkiä, mutta meidän täytyy pitää peli kasassa täydet 60 minuuttia, KooKoon tanskalaispakki Emil Kristensen tuumaa.

KooKoo ja Pelicans ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, kummatkin kerrat Lahden Isku Areenalla. Kotiin tuomisina KooKoolla on näiltä reissulta ollut yhteensä neljä pistettä, eli jatkoaikatappio ja voitto. Edellinen kohtaaminen oli erikoisempaakin erikoisempi, kun KooKoo voitti ottelun värikkäiden vaiheiden jälkeen 5–6.

Edellisen ottelun tehomiehenä hääri Kouvolan oma kasvatti Sami Tamminen kahdella maalilla. Kristensen on tehnyt kahdessa Pelicans-ottelussa yhden maalin – syyskuussa Liiga-uran ensimmäisensä.

– Pelicans on kova vastustaja. He tykkäävät antaa kovasti painetta ja me tiedämme sen. Meidän täytyy siis päästä simppelillä pelillä pois omalta alueelta ja siirtää peli heidän puolustusalueelle.

Kristensen vietti menneen maajoukkuetauon Tanskan jääkiekkomaajoukkueen mukana Itävallassa, jossa he kohtasivat neljän maan turnauksessa Etelä-Korean, Norjan sekä Itävallan. Tuloksena näistä peleistä Tanskalle oli kolme puhdasta voittoa. Kristensen tehoili otteluissa pinnat 1+2.

– Itävalta oli hieno paikka ja oli kiva nähdä poikia jälleen kerran. Se on jotain sellaista, mitä aina odottaa. Turnaus oli hieno ja kolme voittoa sieltä oli tietenkin hyvä juttu.

Lauantaina Kristensen kohtaa maanmiehensä Stefan Lassenin, joka luutii Pelicansin alakerrassa.

– Tunnen Stefanin oikein hyvin ja hän on hyvä kaveri. Hän oli itseasiassa pakkiparini Itävallan -turnauksessa. Huomenna emme kuitenkaan ole kavereita ja toivottavasti minä saan nauraa ottelun jälkeen!

– Stefan on kotoisin samasta kaupungista kuin minä, mutta hieman vanhempi. Olen pelannut hänen kanssaan vain maajoukkueessa, mutta siellä useasti ja olenkin oppinut tuntemaan hänet hyvin, turinoi KooKoon toinen tanskalainen Patrick Bjorkstrand.

Kristensen on takonut 23 pelaamassaan ottelussa tehot 4+6 ja pelipaikka on vakiintunut ykköspakkipariin. Miten Emil omaa alkukauttaan katsoo?

– Hmm, tuo on aina vaikea kysymys. Aina haluaisi enemmän ja enemmän. Rakastan vastuuta ja sitä olen myös saanut tähän mennessä paljon. Yritän kaikkeni hyödyntääkseni vastuun.

Bjorkstrandin lukemat ovat 23 ottelusta 5+10. Viime peleissä pelipaikka on löytynyt ykkösketjun oikeasta laidasta Anrei Hakulisen ja Miikka Pitkäsen ketjusta.

– Kausi on sujunut hyvin. Tykkään joukkueestamme, kopissa on hyviä jätkiä. Toivottavasti pystymme edelleen parantamaan peliämme sekä joukkueena että henkilökohtaisesti. Minun täytyy pystyä parempaan peli peliltä.

– Olen pelannut viime kausina enemmän laidassa, joten sanoisin, että pelaan jatkossakin mieluummin laidassa kuin keskellä. Mutta tietysti paikka kuin paikka kelpaa!

Huomenna Lumon Areenalla on vieraita Tanskasta, sillä Kristensenin ystävät ovat olleet vierailulla Kouvolassa ja saapuvat katsomaan toverinsa peliä. Ystävät ovat tykänneet Suomesta, vaikka keli on hieman kylmä ollutkin.

– Se ei vaikuta peliini, että he ovat katsomossa. He ovat seuranneet minun otteluita läpi kauden, joten tämä peli ei tuo muutosta. On tietysti kiva, että he ovat täällä vierailulla ja toivottavasti pystymme antamaan heille voiton.

– He ovat tykänneet olla täällä. Heidän mielestään täällä on ollut todella kylmä, mutta he ovat pitäneet kovasti Tykkimäen Saunasta.

Seuraavat kotiottelut:

La 18.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
To 23.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
La 25.11. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!