Pe 25.1. 18:30 VS.

Paikallisviikko jatkuu – ”Hyviä muistoja on jäänyt!”

Derbyviikon pelit jatkuvat perjantaina, kun vieraita saapuu Lahdesta.

KooKoo ja Pelicans ovat kohdanneet toisensa kuluvan kauden aikana kolmesti ja pisteet näistä ovat menneet KooKoon hyväksi 7–2. Kahdessa viime kohtaamisessa KooKoo on takonut lahtelaisporukkaa vastaan peräti 12 häkkiä!

– Kaikki kolme peliä, mitä olemme Pelicansia vastaan pelanneet, ovat menneet hyvin. Hyviä muistoja on jäänyt heitä vastaan, KooKoon vahvoihin raatajiin kuuluva Ville Vainikainen analysoi.

Edellinen kohtaaminen pelattiin muutama viikko sitten Kouvolassa, joka päättyi tasaisesta taistosta huolimatta KooKoon suurinumeroiseen 6–1-voittoon. Kotijoukkue takoi viimeisen minuutin aikana peräti kolme maalia.

– Pelicans antaa kovasti painetta ja pakit pintsaavat vahvasti sisään. Meidän on voitettava oma alue ja päästävä sieltä vastahyökkäyksiin. Peli oli viimeksikin tasaista vääntöä ihan loppuminuuteille saakka.

KooKoo avasi meneillään olevan Liiga-viikon kauden kolmannella Kaakon Derbyllä. Suomi100-hengessä pelattu ottelu eteni pitkään KooKoon johdossa, mutta SaiPa rykäisi kolmannen erän kahdella maalilla ohi ja 2–3-voittoon.

–  Vähän omaan hölmöilyyn kaatui. Peli oli ihan omissa käsissä, mutta pieniä nukahduksia sattui, mitä ei saisi käydä. Pelit kääntyvät tällä hetkellä pienestä suuntaan tai toiseen.

– Kolmas erä oli meiltä todella vaikea ja siitä se peli sitten kääntyikin SaiPalle. Siihen asti ei ollut mitään hätää ja jos olisimme vain jatkaneet samalla tavalla, niin olisimme voittaneet.

23-vuotias Vainikainen avasi kauden maalisaldon juuri edellisessä Pelicans-matsissa. Ottelussa nähtiin hieno urheiluromanttinen teko pelin sisällä, kun ensin Toni Hyvärinen antoi Vainikaisen tehdä maalin tyhjiin ja tämän jälkeen Vainikainen vapautti Hyvärisen läpiajoon, josta syntyi KooKoon illan kuudes maali.

– Pitihän se sitten hyvittää Hynylle. Mitenkään muuten en ole sitä hyvittänyt, mutta annetaan vielä tämän kauden aikana muutama syöttö lisää, niin emmeköhän ole sitten tasoissa.

– Täytyy antaa Hynylle takaisin huomenna se maali, minkä hän antoi viimeksi minulle. Toivotaan, että peli menee sillä tavalla, että Pelicans joutuu ottamaan maalivahdin pois, sillä sehän olisi hyvä juttu meille. Siitä tietää, että peli on ainakin mennyt hyvin.

Pirteästi läpi kauden esiintynyt Vainikainen kuuluu KooKoon johtaviin alivoimapelaajiin sekä hyökkäyspään raatajiin. Maaleja ei kuitenkaan hyvästä ilmeestä huolimatta siunaantunut enempää, joten tyhjään maaliin tehty osuma lämmitti todella paljon.

– Tottakai se on aina hieno juttu, koska onhan tämä maalintekopeli. Maaleja on aina kiva tehdä. Sanotaanko näin, että vaikka se oli tyhjiin, niin kyllä siitä sellainen JES-fiilis tuli, että vihdoin meni maaliin. Vielä kun saisi maalivahtia vastaan tehtyä, ei sekään huono juttu olisi.

Seuraavat kotiottelut:

Pe 8.12. klo 18:30 KooKoo–Pelicans – osta liput!
Ti 19.12. klo 18:30 KooKoo–Lukko – osta liput!