Paluu Lahteen

KooKoo aloittaa juhlaviikkonsa keskiviikkona Lahdesta, missä oranssimusta joukkue vierailee Pelicansin pesässä.

Lahti on kouvolalaiskiekkoilulle merkittävä paikka. KooKoo on vuosien saatossa karsinut pääsarjapaikasta niin Kiekkoreipasta, Hockey Reipasta kuin Reipas Lahteakin vastaan joskus paremmalla ja joskus heikommalla menestyksellä.

KooKoon keskiviikkoinen Lahden-vierailu on kuitenkin ensimmäinen, jolloin joukkueet kisaavat pääsarjatasolla sarjapisteistä. Aiemmin ne ovat kohdanneet vain karsinnoissa.

Edellisen melkein-pääsarjatason väännön KooKoo kävi pelaamassa Lahdessa 14. maaliskuuta 1990, jolloin joukkue hävisi kolmannen kerran Hockey Reippaalle ja putosi sarjasta. Nykymuotoisen Pelicansin kanssa KooKoo pelasi samassa sarjassa – I-divisioonasa – edellisen kerran kaudella 1996-97.

Viimeisellä yhteisellä kaudella KooKoo tippui II-divisioonaan ja joukkueen ponnistettua takaisin divariin oli Pelicans jo noussut pääsarjaan, joten KooKoo ja Pelicans eivät enää sen koommin kohdanneet.

Ennen kautta 2015-2016.

Pelicans voitti joukkueiden tämän kauden ensimmäisen sarjaväännön Kouvolassa lokakuun alussa puhtaasti 1–4. Lahtelaisjoukkue teki neljästä maalistaan kolme ylivoimalla.

- Alivoimapeli oli isossa roolissa, kun mietitään mihin peli ratkesi. Vastustajalta kolme maailmanluokan vetoa, ja itselle jäi kuva, että meidän ylähyökkääjä ei ollut aivan sovitussa linjassa. Jos olemme jossain asiassa puolivälissä, niin se ei meille riitä, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kommentoi tuolloin.

Keskiviikkona KooKoo pyörähtää Lahteen ja haastaa sarjassa pari pykälää alempana kahdentenatoista olevan Pelicansin.

- Lahdessa on pieni kaukalo, fyysinen porukka ja fyysinen valmennus. Vuosien varrelta tiedetään, mitä he joukkueelta haluavat. Varmasti tulee sellainen peli, että jos ei ole ihan täysillä mukana, niin ei pisteitäkään oteta, KooKoo-hyökkääjä Juha-Pekka Haataja pohtii.

KooKoo seilaa parhaillaan myötätuulessa, sillä edellisestä viidestä ottelustaan joukkue on voittanut neljä varsinaisella peliajalla. Viimeisimpänä viime lauantaina silloinen sarjakärki Rauman Lukko kaatui Kouvolassa. Erityisesti oranssimustien ylivoimapeli on viime aikoina toiminut.

- Ylivoima, puolustuspeli ja maalivahdit ovat toimineet. Kun pallo lähtee vyörymään oikeaan suuntaan, niin itseluottamus kasvaa. Huomaa, että jätkillä on rintakarvat kasvaneet viime aikoina. Yritetään jatkaa samaa hyvää fiilistä, Haataja linjaa.

- Ylivoimaan tuli toinen pakki, kun Oscar Eklund palasi kokoonpanoon. Se muutti hieman rakennetta ja olemme saaneet tilanteita hyvin. En ole aiemmin urallani tällaista kuviota pelannut, mutta se näyttää toistaiseksi toimivan. Koko ajan pitää kehittyä ja keksiä uusia juttuja, koska vastustajat oppivat, että mitä yritämme.

Haataja on heilutellut kahdessa viime kotipelissä verkkoja, mutta molemmat osumat syntyivät vasta loppuhetkillä tyhjään rysään. Koska aiot tehdä seuraavan maalin veskaria vastaan, Juha-Pekka Haataja?

- Hah hah! Paikkoja on kyllä ollut, etenkin ylivoimalla. Sanotaan, että parin viikon sisään!

 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 21.11. klo 17:00 KooKoo–TPS – osta liput!
TPS-peli on 50-vuotisjuhlaottelu – lue lisää!
Ti 24.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!