Paluu Liigaan onnistui myös taloudellisesti

KooKoo Hockey Oy takoi ensimmäisestä Liiga-kaudestaan 4.349.023 euron liikevaihdon ja 350.066 euron liikevoiton.

KooKoon paluu Liigaan onnistui hienosti niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Hyvän urheilullisen tuloksen ohella KooKoo Hockey Oy teki huhtikuun lopussa päättyneellä tilikaudella vahvan taloudellisen tuloksen liikevaihdon ollessa 4.349.023,47 euroa ja liikevoiton 350.066,35 euroa.

- Hyvät tulokset urheiluliiketoiminnassamme antavat hyvät lähtökohdat tuleville Liiga-kausille, sillä tilikauden ylijäämä puskuroidaan pahan päivän varalle, taustoittaa KooKoo Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jouko Oinonen.

- On ensiarvoisen tärkeää, että etenemme toiminnassamme talouden ehdoilla, koska haluamme turvata huippukiekon jatkuvuuden Kouvolassa tulevaisuudessakin.

KooKoon Liiga-kautta seurasi paikanpäällä Lumon Areenalla 111.364 katsojaa, eli keskimäärin 3712 silmäparia ottelua kohden. Tavoitteeksi asetetun 3500 katsojan ottelukohtaisen yleisökeskiarvon lisäksi KooKoo ylitti myös asettamansa kausikortti- ja yritysmyyntitavoitteet.

- KooKoon hienot tulokset ovat seurausta koko KooKoo-kansanliikkeen yhteistyön tuloksesta, joten tästä nöyrimmät kiitokset kaikille niille ihmisille ja tahoille, jotka ovat olleet tavalla tai toisella oranssimustassa matkassa mukana, Oinonen kiittelee.

- Liiga-kausi osoitti sen, että Kouvola kuuluu Suomen urheilukaupunkien raskaaseen sarjaan. KooKoo on otettu hienosti koko Kymenlaakson yhteiseksi jutuksi ja kookoolaisuus elää vahvana.

Tulevaksi kaudeksi KooKoon budjetti nousee 4,6 miljoonaan euroon, josta pelaajabudjetin osuus on noin 1,6 miljoonaa euroa. Ottelukohtaiseksi yleisökeskiarvotavoitteeksi KooKoo on asettanut 3700 katsojaa.

- Päättyneen tilikauden tulos oli vahva, mutta nyt se on jo historiaa. Aiomme kasvaa ja kehittyä Liiga-organisaationa vastakin, mutta talouden ehdoilla hitaasti kiiruhtaen. Pyrimme parantamaan taloudellista ja urheilullista tulosta tulevalla kaudella, joten kasvatamme maltillisesti liikevaihtotavoitetta ja pelaajabudjettia.