Pe 25.1. 18:30 VS.

Paluu Liigaan päättyi vierasvoittoon

KooKoon historiallinen #PaluuLiigaan-kausi päättyi torstaina runkosarjaan. Viimeisestä ottelustaan oranssimusta joukkue taisteli kolme pistettä 1–3-voitolla Ilveksestä.

Vähintäänkin värikäs KooKoon ensimmäinen pääsarjakausi 25 vuoteen päättyi oranssimustien osalta makeaan 1–3-vierasvoittoon Tampereen Ilveksestä.

Tällä kertaa viimeisen pelin voittaminen ei tarkoittanut mestaruutta tai pronssimitalia, vaan 11. sijaa, joka sekin oli liiganousijalle erinomainen. KooKoo oli ensimmäinen pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt joukkue.

- Sanoin o kauden alussa, että meillä on hyvät pelaajat. Uskoimme koko ajan, että tästä tulee myös hyvä joukkue, ja niin siitä toden totta tulikin, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila suitsutti.

- Tämä oli minulle 30. vuosi valmentajana ja sanoin kopissakin pelin jälkeen, että vaikka olen nähnyt monenlaisia joukkueita, niin tässä ryhmässä oli jotain ekstraa, mihin en ollut aiemmin törmännyt. Sitoutuminen ja yhteistyön henki olivat uskomattomia. Olimme samaa tiimiä, jossa oli hirveän helppo tehdä yhdessä asioita.

Pelin jälkeen KooKoon kannattajat huusivat joukkueen vielä pukukopista takaisin jäälle. Kausi päättyi kapteeni Ari Vallinin johdolla joukkueen ja kannattajien yhteisiin kannatushuutoihin ja kiitoksiin.

- Fanit ovat eläneet meidän mukana koko kauden, myös tappioiden hetkillä. He ovat tehneet miehentyön tässä projektissa ja herättäneet KooKoo-juttua Liiga-tasolle, Mattila kiitteli.

Malinen illan hahmo

KooKoo ja Ilves väänsivät kauden viimeisessä pelissä yli puolivälin ilman osumia, mutta vieraiden Jarkko Malinen avasi hanat toisen erän puolivälissä. Malinen ja Matt Watkins namuttelivat kauniin kuvion päätteeksi 0 – 1-osuman. Toinen syöttöpiste meni Mikko Virtasen nimiin.

Ilves tuli nopeasti tasoihin, mutta Malisen illan toinen vain seitsemän sekuntia ennen toista erätaukoa vei KooKoon taas johtoon. Watkins sai toisen syöttöpisteen Malisen soolomaaliin.

Lopullisen niitin pelille ja samalla KooKoon kauden viimeisen osuman iski hurjalla siniviivakanuunalla pakki Mikko Lehtonen, joka vastasi myös KooKoon kauden ensimmäisestä maalista syyskuussa. Malinen ja Virtanen syöttivät Lehtosen pommin.

- Kieltämättä peliin meinasi olla vaikea latautua, kun tämä oli kauden ensimmäinen peli, jolla ei enää ollut panosta pudotuspelipaikan suhteen. Tankki oli tyhjä, mutta saimme rutistettua sieltä vielä tarvittavan, illan hahmo Malinen ynnäsi.

KooKoo nousi voitollaan vielä sarjataulukossa Porin Ässien ohi 11. sijalle. Kaikkiaan joukkue keräsi 60 runkosarjaottelusta 26 voittoa ja 78 sarjapistettä.

- Meidän tavoite oli taistella joka ilta voitosta ja pelata uskottavaa Liiga-kiekkoa. Saimme yli puolissa peleistä pisteitä, eli voi sanoa noiden tavoitteiden toteutuneen. Lisäksi seuran tavoite oli jättää taakse vähintään yksi joukkue ja nyt niitä jäi taakse neljä.

- Kauden aikana tarkistimme tavoitteeksemme pudotuspelipaikan, eli nostimme rima, kun se näytti mahdolliselta. Totta kai harmittaa, että eväät eivät aivan siihen riittäneet, mutta ainakin taistelimme määrätietoisesti loppuun asti.

KooKoo kiittää katsojia ja yhteistyökumppaneista kaudesta 2015–2016!