Paluu Niiralan monttuun

KooKoo ja KalPa pelaavat samassa sarjassa ensimmäistä kertaa kymmenen vuoden tauon jälkeen! Keskiviikkona joukkueet kohtaavat Kuopiossa.

KooKoon ja KalPan yhteinen historia ulottuu divarivuosiin 1980-luvulla, kolmeen pääsarjakauteen 1987-1990 ja taas yhteisiin vuosiin toiseksi korkeimmalla sarjatasolle Mestiksessä 2001-2005.

KalPa nousi historiansa kolmannen kerran pääsarjatasolle kaudeksi 1986-87 - vuotta KooKoon ensimmäistä visiittiä aiemmin. Myös KalPa on sittemmin hakenut vauhtia aina Suomi-sarjasta asti, mutta nousi takaisin pääsarjakartalle kaudeksi 2005-06 – kymmenen vuotta KooKoon nykyistä visiittiä aiemmin.

Nyt joukkueet ovat pitkästä aikaa samalla sarjatasolla. Molempien Liiga-kautta on takana 11 ottelua ja tahti on tasaista: KooKoo on sarjassa kymmenentenä ja KalPa pykälän taaempana.

- Itse olen ollut Niiralan montussa pelaamassa viimeksi kuutisen kautta sitten. Yhdet treenit kävimme siellä vieraspelireissulla viime kaudella vetämässä, itsekin Liigaan täksi kaudeksi palannut Tomi Peltonen muistelee.

Peltonen on alustavasti istutettu KalPa-ottelussa samaan ketjuun Jarkko Malisen ja tuoreen hankinnan Juha-Pekka Haatajan kanssa. Peltosen paikka löytyy tässä vitjassa vasemmalta laidalta.

- Laita- tai keskushyökkääjä, kumpikin käy. Sentterin pitää aina miettiä sitä, että täytyy olla ensimmäisenä lähdössä alaspäin. Koko ajan pitää muistaa puolustusvastuu, Peltonen summaa.

- Laiturina saa hyökätä vähän vapaammin, mennä syvään, pörrätä siellä ja antaa kovaa painetta.

Peltonen ja Malinen pelasivat ensimmäisen kerran yhdessä lauantaina, jolloin KooKoo taipui Oulussa Kärppien vieraana maalein 3-0. Viikonlopun toisessa ottelussa KooKoo voitti Vaasassa Sportin.

- Ketju on tuntunut treeneissä hyvältä, vaikka tietenkin yhteiset jääharjoitukset ovat vielä vähissä. Malisen kanssa meni jo viime pelissä ihan hyvin. Meidän täytyy vain saada tulosta paremmin tehtyä, viime pelissäkin oli tolppaa ja ylärimaa.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 17.10. klo 17:00 KooKoo–Blues –
osta liput!
Ke 21.10. klo 18:30 KooKoo–HIFK – osta liput!