Pe 25.1. 18:30 VS.

Paluu voittokantaan upealla esityksellä!

Lumon Areenalla pelattiin lauantaina todella vauhdikas ja tapahtumarikas kamppailu, josta KooKoo nappasi täydet kolme pistettä.

KooKoo palasi lauantai-iltana takaisin voittokantaan, kun se kaatoi Lumon Areenan kotijäällään Rauman Lukon. Todella vauhdikas ja yleisöön menevä ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 3–2 (1-1, 2-1, 0-0).

– Oli aika viihdyttävä lätkämatsi tänään! Kova tempo läpi ottelun molemmilla jengeillä ja tapahtumia riitti. Hieno ilta, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola tiivisti.

Molemmat joukkueet lähtivät heti ensimmäisestä kiekon tiputuksesta lähtien kovalla vauhdilla peliin. Tapahtumia riitti jo ensimmäisen kympin aikana rutkasti molemmissa päissä.

KooKoo avasi illan maalihanat, kuten lähes jokaisessa aiemmassakin ottelussa, kun Emil Kristensen täräytti kauden kolmannen maalin suoraan aloitusvoitosta. Kova lämäri löysi tiensä aivan maalin yläkulmaan.

Hetki KooKoon johtomaalista Lukko pääsi tasoittamaan ottelun. Janne Niskala nappasi siniviivalla ja tykitti kohti maalia. Ensimmäisen laukauksen Juha Järvenpää vielä selvitti, mutta Niskala seurasi oman kudin ja niittasi kiekon maaliin.

– Olen tyytyväinen rytmistä, jolla pystyimme tänään pelaamaan ja olemaan kiinni pelissä. Pystyimme syöttämään sieltä paineen alta pois, mikä ei ole aivan helppoa tuon tason jengiä vastaan.

– Valmistautumisaika näkyi pelissä. Tiistaina ei ollut niin hyvä suoritus, sen jälkeen huilasimme keskiviikkona, kun tuo lähtö on ollut aika tiivis. Torstaina ja perjantaina taas harjoittelimme ja haimme intensiteettiä ja rytmiä peliin. Olen kyllä tyytyväinen tuohon, mitä tänään saimme aikaan.

Kotijoukkue siirtyi heti toisen erän alussa jälleen johtoon, kun läpi ottelun juonikkaalla päällä ollut Mikko Virtanen punnersi röyhkeästi maalille ja pusersi kiekon ohi Kaapo Kähkösen. Syötön maaliin antoi ensimmäisen Liiga-pisteensä napannut Rasmus Hämäläinen.

Lukon tasoitus maali tuli KooKoon kannalta todella epäonnekkaasti. Heikki Liedes sai b-pisteiden väliin hyvän vetopaikan, mutta laukaus kilahti tolppaan. Kiekko kuitenkin kimposi tolpasta suoraan KooKoo-peluri Ville Järvistä jalkaan ja siitä maaliin.

– Halusimme pitää pelinopeuden sillä tasolla, että pystymme syöttämällä pääsemään Lukon paineesta ohi, sillä he tulevat todella kovaa päälle, kuten mekin pyrimme tekemään.

Kauaa ei tasatilanteessa ottelu edennyt, kun KooKoo täräytti taas johtoon. Siim Liivik antoi upean syötön selän takaa Tomi Leivolle, joka ei maalipaikasta erehtynyt. Maali oli Leivolle kauden ja samalla KooKoo-uran ensimmäinen.

– Pyrimme käyttämään jokaisen laukaisupaikan, koska tiesimme, ettemme niitä älyttömästi tule saamaan. Pystyimme hyvin paineistamaan keskustaan, koska Lukko puolustaa omassa päässä äärettömän tiivisti ja ottaa sieltä tilan pois.

Kolmas erä oli ottelun vauhdikkain. Päästä päähän mentiin jatkuvalla tahdilla ja maalipaikkoja molemmat loivat roppakaupalla. Myös kovia taklauksia jaeltiin puolin ja toisin läpi erän.

KooKoo pääsi muutamaa minuuttia ennen loppua yrittämään ratkaisua viidellä kolmea vastaan, mutta Lukon alkukauden sataprosenttinen ylivoima piti pintansa ja trilleri oli jälleen valmis.

Lukko tuli loppuerän todella kovaa ja saikin hyvän maalipaikan puoli minuuttia ennen loppua. Juha Järvenpää otti tilanteessa kuitenkin hienon patjatorjunnan, jonka myötä KooKoo nappasi täydet kolme pistettä.

– Onnistuimme pitämään pelikurin ja tietysti Järvenpää viimeisenä lukkona otti isoja koppeja. Varsinkin tuo viimeinen torjunta oli aika kiva jalkapelastus, Tuokkola hehkutti.

– Yritimme paineistaa Lukon päähän heti alusta, koska Lukolla oli peli eilen, mutta ei se kyllä siihen hetkahtanut. Tuli ne silti ihan hemmetin lujaa koko ajan. Olimme nyt hyvin pelin ytimessä. Hyvä kahden joukkueen haastomatsi tänään. Oli menoa ja meininkiä jäällä.

Teksti: Tommi Manninen