Pe 25.1. 18:30 VS.

Pelicans kaatui toistamiseen – ”Mannaa koko Kouvolalle!”

KooKoo kaatoi lauantaina paikallisvastustaja Pelicansin – toista kertaa tällä kaudella – ja nappasi illasta täydet kolme pistettä!

Lauantai-illan herkkupalana miteltiin Kouvolan ja Lahden välinen paikallisderby, joka oli kaikkineen kauden kolmas, mutta vasta ensimmäinen Kouvolassa pelattu vääntö. Tiukka ja intensiivinen ottelu repesi viimeisellä minuutilla totaalisesti ja KooKoo nappasi kolme pistettä upean kotiyleisön edessä peräti lukemin 6–1 (1–0, 2–1, 3–0).

– Parhaimmalle pystyimme kontrolloimaan peliä voittamalla aluetta ja pysymällä kiekossa. Toki samalla tavalla Pelicanskin sitä kontrolloi omina hetkinään. Kova vääntö oli tänään. Loppuhan oli mannaa koko Kouvolalla! Niin meille kuin yleisölle, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola iloitsi.

KooKoolta peräti kuusi pelaajaa vietti kahden pisteen iltaa, mutta illan näkyvimmät hahmot olivat tehot 1+1 viimeistellyt tanskalaishyökkääjä Patrick Bjorkstrand ja 30 kertaa kiekon eteen ehtinyt Juha Järvenpää.

Pelicans tuli otteluun erittäin lennokkaasti, eikä KooKoo ensimmäisillä minuuteilla meinannut pystyä vastaamaan lahtelaisten kovaan rynnistykseen. KooKoo kuitenkin avasi illan maalihanat avauserän puolivälissä Taavi Vartiaisen istuessa kaksiminuuttista. Bjorkstrand etsi hetken aikaa syöttöpaikkaa, mutta kun sitä ei mihinkään avautunut läväytti hyökkääjä komealla rannelaukauksella kiekon aivan maalin takanurkkaan.

– Ihan alussa Pelicans tuli niin lujaa, ettemme oikein päässeet mihinkään emmekä kerenneet reagoimaankaan. Ei täällä yksikään joukkue ole noin kovaa vielä tullut. Sen jälkeen peli oli kuitenkin vauhdikasta menoa päästä päähän, Tuokkola kertasi.

Toinen erä sai kotijoukkueen kannalta ikävän alun, kun Aleksi Rekonen vapautti hienolla passilla Iikka Kangasniemen läpiajoon. Kangasniemi ei paikasta erehtynyt vaan nakkasi kiekon ylähyllylle ja pelin tasoihin. Erää oli maalin syntyessä pelattu vasta 53 sekuntia.

KooKoo ei kuitenkaan maalista lannistunut vaan runnoi pelin painopisteen Pelicansin alueelle. Eikä aikaakaan, kun Bjorkstrand hääri jälleen kapellimestarina ja löysi upealla lättysyötöllä maalille nousseen Jake Newtonin. Jenkkipakki pääsi napauttamaan suoraan syötöstä lopulta ottelun voittomaaliksi merkatun 2–1-häkin.

Erän puolivälin jälkeen nähtiin kenties erikoisin osuma tällä kaudella, mitä Lumon Areenalla on nähty. Anrei Hakulinen peippaili koko hyökkäysalueen läpi, mutta vetopaikkaa ei meinannut aueta ja Hakulinen ajautuikin kiekon kanssa maalin taakse. Sieltä hyökkääjä laukoikin kiekon Pelicans-veskari Joona Voutilaisen selän kautta verkon perukoille.

–Pelicans tuli todella lujaa koko 60 minuuttia ja me tiesimme sen. Vaikka he pelasivat eilen, niin silti he painoivat sekä hyökkäys- että puolustusalueella oli todella kovalla intensiteetillä. Pystyimme kuitenkin vastaamaan siihen mielestäni hyvin.

Kolmannessa erässä Pelicans painoi raivokkaasti peliä KooKoon alueelle. Mustaoranssit joutuivat tämän myötä puolustuskannalle, eikä rikkeiltäkään vältytty. KooKoo kuitenkin kesti kaksi alivoimaa moitteetta, eivätkä vierailijat päässeet kunnon maalipaikoille.

– 3-1-tilanteessa pelasimme varmasti yhtä kauden parasta alivoimaa ja Järvenpää piti meitä hengissä, ehdottomasti. Yleensä kiekko pomppii, kun vain teet riittävän määrän töitä ja olet pelissä kiinni. Se näkyi tänään maalineduskiekoissa, jotka pystyimme siivoamaan pois.

Pelicans haki loppuerän ajan hurjasti kavennusosumaa, mutta KooKoo-puolustus pelasi uhrautuvasti Järvenpää viimeisenä lukkona. Pelicansin otettua maalivahdin pois pääsi KooKoo naulaamaan pelin lopullisesti nimiinsä.

Tyhjään rysään syntynyt 4–1-osuma ei ollut mikä tahansa heitto omasta päädystä, vaan komea kokonaisuus: Toni Hyvärinen pääsi kiekon kanssa läpi, mutta mies teki komean eleen ja jätti kiekon mukaan nousseelle soturi Ville Vainikaiselle. Osuma oli Vainikaiselle kauden ensimmäinen.

Ratkaisevan osuman jälkeen napsui nopeasti lisää: peli muuttui 47 sekunnissa kolme–yhdestä kuuteen–yhteen!

Ensin maalasi Miikka Pitkänen ylivoimahyökkäyksestä ja sen jälkeen Vainikainen vapautti vuorostaan Hyvärisen yksin läpi maalintekoon. Vainikainen siis kuittasi komeasi Hyvärisen antaman passin!

– Tämä oli jatkumoa eilisiin treeneihin. Tiistain Jyväskylän-reissun jälkeen emme menneet keskiviikkona ollenkaan jäälle vaan palauttelimme. Torstain ja perjantain treenaamisen intensiteetti ja laatu olivat oikealla tasolla. Se on meille tärkeää, että pidämme arjen laadusta kiinni.

– Kun ajatellaan tätä viikkoa, niin tauon harjoittelun ja huilaamisen määrä näkyy tällä hetkellä. Todella raikas joukkue on tällä hetkellä kopissa!

Seuraavat kotiottelut:

To 23.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
La 25.11. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Pe 1.12. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!