Pe 25.1. 18:30 VS.

Pelicans maalin verran parempi

Paikallispelien viikko päättyi maalin tappioon, kun Pelicans kävi hakemassa pisteet Kouvolasta niukoin 1–2-lukemin.

KooKoon ja Pelicansin kauden neljäs kohtaaminen oli otteluista vähämaalisin. Ensimmäisen erän jälkeen pelattiin pitkään maaleitta, kunnes Pelicans iski voittomaalin muutama minuutti ennen loppua ja nappasi kolme pistettä lukemin 1–2 (1–1, 0–0, 0–1)

– Harmittaa vietävästi. Ensimmäinen erä oli loistavaa pelaamista, tulimme peliin loistavasti ja teimme töitä neljällä kentällä. Mitä pidemmälle peli meni, niin emme enää pelanneet sovitusti, vaan aloimme tökkiä koko ajan päin seinää, KooKoon pääluotsi Tuomas Tuokkola kommentoi.

– Työmäärä pelissä oli hurja, mutta seuraava askel on, että pelaamme sitä peliä, jota haluamme. Nyt puskimme väkisin, eikä se niin toimi.

Ensimmäinen erä oli selvästi isäntien paras. KooKoo tuli matsiin vahvasti ja pyöritti peliä Pelicans-alueella. Vahva sisääntulo palkittiin parilla ylivoimalla, jtoka jäivät kuitenkin torsoiksi eikä avausosumaa näillä ylivoimilla nähty.

Jälkimmäisen kympin puolivälissä Pelicansin Mikko Kousa nousi siniviivalta kohti maalia ja sai syötön Iikka Kangasniemeltä b-pisteen yläkaarelle. Kousan tarkka rannelaukaus upposi vastustamattomasti etuyläkulmaan.

KooKoo kuitenkin pääsi kuittaamaan Pelicansin avausosuman nopeasti, kun Janne Juvoselle kävi lapsus kiekon kanssa ja lahtelaismaalivahti syötti kiekon suoraan KooKoo-kippari Toni Kähköselle. Kapteenin laukauksen Juvonen vielä torjui, mutta Patrick Bjorkstrand pääsi lyömään irtokiekon uuniin.

Toinen erä oli KooKoolle huomattavasti ensimmäistä vaikeampi. Maaleja ei kuitenkaan kumpikaan joukkue onnistunut tekemään ja tilastomerkinnät olivat muutenkin vähissä: Pelicansille yksi kaksiminuuttinen ja KooKoolle yksi tuplakakkonen korkeasta mailasta.

– Kovaa vääntöpelaamista oli koko matsin ja lujilla kierroksilla tässä vedetään koko ajan. Avaussyötön antamisessa ja ratkaisuissa kiekon kanssa emme olleet hyviä ja sen takia hävisimme pelin.

Kolmas erä oli tasaista tahkoamista ja molemmat pääsivät ensimmäisellä kympillä yrittämään ylivoimaa, mutta tänään ylivoimat olivat kohmeessa kummallakin joukkueella. KooKoo ei saanut pakon edessä – Anrei Hakulisen ja Michael Keräsen poissaolojen takia – uusituilla ylivoimaketjuilla peliä uomiinsa.

Kun erää oli pelaamatta hieman yli kolme minuuttia, niin Pelicans kaatoi saavillisen kylmää vettä KooKoon niskaan. Libor Sulak heitti kiekon viivasta kohti maalia ja Antti Tyrväinen pääsi lapoineen väliin ja kiekko ohjautui verkon perukoille.

KooKoo haki sinnikkäästi tasoitusta ilman maalivahtia, mutta maalin yli lentänyttä ohjausta lukuun ottamatta kotijoukkue ei maalipaikoille päässyt.  Pelicans nappasi Tyrväisen maalilla näin ollen kolme pistettä mukaansa Lahteen.

– Kyllä me taas kaikkemme tuonne löimme. Kun mietitään paljonko meiltä puuttuu tällä hetkellä pelaajia, niin eihän se voi olla vaikuttamatta. Sillä ei selitellä lopputulosta, mutta totta kai se peliin vaikuttaa.

– Meidän on tehtävä töitä sen kanssa, että pelaamme paremmin. Kun siirrämme työmäärän paremmaksi pelaamiseksi, niin olemme jälleen pelissä kiinni. Marginaalit ovat pieniä, lopun yli mennyt ohjuri sisään ja peli olisikin tasan. Täytyy muistaa, etät kaverikin antoi kaukalossa kaikkensa. Täysi kunnia Pelicansille voitosta.

Seuraavat kotiottelut:

Ti 19.12. klo 18:30 KooKoo–Lukko – osta liput!
To 28.12. klo 18:30 Perhepeli: KooKoo–TPS – osta liput! 
Ke 3.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!