Pelicans vahvempi paikallispelissä

KooKoon ja Lahden Pelicansin ensimmäinen keskinäinen runkosarjavääntö päättyi lahtelaisjuhliin. Pelicans haki Lumon Areenalta täydet kolme pistettä.

KooKoon pistelaariin ei kilahtanut täytettä lauantain kotiottelusta Lahden Pelicansia vastaan. Vierasjoukkue oli paikallispelissä Lumon Areenalla vahvempi maalein 1-4 (1-2, 0-0, 0-2). Pelicans karkasi voittoon peräti kolmen ylivoimamaalin myötä.

- Kaikkiaan pelasimme mielestäni ihan hyvän pelin. Teimme asioita paljon paremmin kuin eilen Jyväskylässä, mutta selvää on, että meidän lähtökohdista voittaminen vaatii viimeisen päälle samalla sivulla olemista ja pelaajien maksimitason löytämistä.

- Se on urheilussa hienoa, että joka ilta pitää olla parhaimmillaan.

Perjantaina Jyväskylässä taipuneen KooKoon kuluvan viikon saldoksi jäi jäädä ilman sarjapisteitä. KooKoo on neljän Liiga-viikon jälkeen sarjassa yhdeksäntenä.

- Olemme tehneet prosessissamme asioita oikein, koska saimme tällä viikolla tuntea, että kukaan ei suhtaudu meihin missään määrin vähättelevästi. Se kertoo meille mitä olemme näyttäneet olevamme vaarallinen ja haastava vastustaja.

- Viikko osoitti myös sen, mitä Liiga-kiekkoilu on, eli mihin meidän pitää pystyä vastata. Alkumme on ollut hunajainen, mutta nyt tuli arki vastaan, kun emme pystyneet parhaimpaamme.
 

Erikoistilannepeli sakkasi

KooKoo aloitti maalinteon puolustaja Arttu Pellin toimesta ottelun avauserässä. Pelli viimeisteli Liiga-uransa ensiosuman Oscar Eklundin mainiosta esityöstä ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Toisen syötön tarjoili Aki Kangasmäki.

- Syöttö oli niin hyvä, että eihän minun tarvinnut kuin ohjata kiekko tyhjiin, Pelli kommentoi vaatimattomasti.

Pelicans tuli vielä avauserässä Sebastian Revon ja Juha Leimun ylivoimamaaleilla rinnalle ja ohi.

- Alivoimapeli oli isossa roolissa, kun mietitään mihin peli ratkesi. Vastustajalta kolme maailmanluokan vetoa, ja itselle jäi kuva, että meidän ylähyökkääjä ei ollut aivan sovitussa linjassa, pääluotsi Mattila harmitteli.

- Jos olemme jossain asiassa puolivälissä, niin se ei meille riitä. Tämä oli meille hyvä palaute; alivoimalla pitää vaan olla ytimessä, jotta voimme taistella voitosta.

Toisessa erässä tilastoihin kirjattiin maalien sijaan 79 rangaistusminuuttia. KooKoon Matt Watkins sekä Pelicansin Janne Ritamäki tappelivat itsensä suihkuun ja Pelicans-puolustaja Ben Blood taklasi itsensä pihalle erän viimeisellä sekunnilla.

KooKoon viiden minuutin ylivoima päätöserän alkuun päättyi tuloksettomana, kun taas Pelicans käytti heti erän ensimmäisensä: Juha-Pekka Pietilän 1-3-maali oli ratkaiseva niitti. Päätöslukemat viimeisellä minuutilla viimeisteli Pelicansin Teddy Da Costa.

- Saimme vielä oman mahdollisuutemme jäähyn aikana, mutta ylivoimapelaamisemme on ollut tuollaista pari viime peliä. Ensimmäinen laukaus täytyy saada paremmin aikaiseksi, jotta saamme painetta luotua. Aina kun kiekko ammutaan, tapahtuu hyviä asioita. Sen merkitys täytyy saada jätkien päähän.

- Olen kuitenkin ylpeä joukkueesta ja tästäkin viikosta otamme oppia. Ensi viikolla päästään taas yrittämään uudestaan.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

La 17.10. klo 17:00 KooKoo-Blues – osta liput!
Ke 21.10. klo 18:30 KooKoo-HIFKosta liput!